08 February, 2006

Islak Kurabiye


ISLAK KURABIYE:)

Nasildir teyzelerinizle iliskiniz?Benim, derler ya su sizmaz aramizdan,aynen oyledir.Hepsi ayri ozeldir benim teyzelerimin,cesit cesit,renk renktirler.6 tane teyzem var benim,hepsinin elinde ayri marifet vardir.Hepsinin ayri hunerleri vardir mutfakta,hele ikisi,mutfakta ne harikalar yaratirlar,degisik tarifler denemekte yoktur ustlerine..

Genc olan teyzelerim,teyze gibi degil benim icin,benim dostlarim onlar,hele ikisi,beraber buyudugum,saatlerce konustugum dinledigim,sanki arada yas farki yokmuscasina..Aysel teyzem bu tarifin sahibesi...Kendisi saglikli beslenme ve spor konularinda cok bilgilidir ama arada boyle kucuk odulleri de eksik etmez bizim kucuk meleklerden.Ben teyzeme ozellikle kadayif ve zeytinli ekmek siparisi verirdim gitmeden,yeter ki yapsin da ben de simarayim.Ama cidden hakliyim cunku onun gibi kimse kadayif yapamaz bana gore,hala lezzeti agzimdadir,yumusacik,tam dozunda selbeti..Belki bende yapabilirim bir gun o meshur kadayiftan.

Daha cok bahsedecegim teyzemlerden,yeri geldikce,simdi kurabiyelere geceyim..Cok bereketli kurabiyelerdi inanin ki,ikinci tepsiden sonra artik kac tane olduklarini saymadim,24 ten fazla idiler.Hatta ilk defa alt komsumuza indirdim inanirmisiniz,yanliz bir kiz yasiyor alt katimizda,tam da disari cikiyoduk dedi,ok dedim bende,kizcagiz iceri giricegimi sandi,6 tane kurabiyeyi gorunce:0)Alisik degil tabii,sok oldu garibim.Sonra dun gelen teyzelere de verdim,bugun gelen kuzene de..Velhasil arkadaslar,ozel bir gun icin paylasmak isterseniz,ya da kotu bir haber aldiginizda benim gibi,hic tanimadiginiz birine,bir guzellik yapmak isterseniz o gun size bir gulucuk patlattigindan,iste tarifi burda,yapip paylasinca insan bir nebze daha iyi hissediyor kendini:)Iste tarifi:

malzemeler:
1,5 cay bardagi seker
2 yumurta
1 paket yagdan bir kibrit kutusu eksik,yag eritilmis
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
3 su bardagi un

Malzemenin hepsini karistirip,top sekli verelim,170 derecede,20 dk pisirelim.Firindan cikinca sekerli suya batirip,hindistan cevizine bandiralim ve afiyetle yiyelim...:)


14 comments:

  1. ilginc gözükyorlar,sekerli suya batirma olayini ilk defa gördüm,
    üsenmesem yapacagim amma cok tembel bir adamim ne yapalim.

    ReplyDelete
  2. tamda tembellere göre zaten mr.td, oyüzden benimde ilgimi cekti ya, fazla teferruati yok gibi :) güzelim cok lüks görünüyolar yaa, ellerine saglik, anneme yapiyimda görsün ne becerikliyim :P
    buarada kötü haber umarim cok kötü bir haber diildir, öptüm canim cok

    ReplyDelete
  3. deligth'cim senmisin tembel..sen onu benim kulaamaaa anlat "sekerim":),yapimi kolay,su da oyle islaklik vermiyor hani islak kekdeki gibi,sanirim hindistan cevizleri uzerine iyice yapissin diye bu sekilde bu tarif:)ya da ben yanlis yaptim:)ama valla tadi cok guzeldi,sen bi yapiver bence yohi cin,hazir sevgililer gunu de gelmisken:)

    rahsanim,valla yapiver sen bu tembel kurabiyelerden,simartiver anacigini birazcik,bak ne guzel seyler yapmis senin icin..haberleri bi ara mailde iletirm tatlim,sen kolaylayinca islerini...sarilirim

    ReplyDelete
  4. Sibel cim ne güzel ne şeker olmuşlar öyle hele bir de ikramlık olunca daha bir güzel!negüzel düşünmüşsün ben de başkalarını mutlu edince mutlu olanlardanım ellerine sağlık canım.Bu hafta ilk sana yorum yazıyorum okul başladı malum çok vakit bulamıyorum ama yine de küçük kaçamaklar yapıcam:)sevgiyle kal..

    ReplyDelete
  5. tomurcukcum eksik etme kacamaklarini:)kolay gelsin yeni donemde basarilar:)

    ReplyDelete
  6. sibelcigim, cok canim istedi...zaten bu ara geceleri kutu kutu danette yiyip duruyorum, bugunden itibaren yemiyecegim, yoksa gobek cikacak aaaa!!! teyzelerimi ben de ozledim, zaten haftaya kisa bir seyahat planladim, eee teyze anne yarisidir. bence de TDcikkk otur yap, yoh da afiyetle yesin, artik sevgililer gunune ramak kaldi, birseyler yapmali, romantik postlarin zamandir arkadaslar!!!

    ReplyDelete
  7. Selam arkadaslar,
    artik benimde blogum var. Ugrarsaniz cok sevinirim:

    www.yemekvakti.blogspot.com

    Sevgiler

    Arife

    ReplyDelete
  8. Sibelciğim ellerine sağlık canım. Biliyorum ben bu kurabiyeyi, hiç yapmadım ama:) Güzel olsa gerek. Sevgilerimle..

    ReplyDelete
  9. neycim,yok oyle fazla oyalamiyor,zaten top top ondan sonra da lup lup:)

    darisi basima zeynepcim teyzelerimi gormek icin,hakslisin baslamali romantiklige artik,soyle en damarindan:)

    arifecim ugrayacagim..hosgeldin blogosfere:)

    sibelcim,bitanecik adasim,bana diger kurabiyelerden cok cok farkli gelmedi,hani her kurabiye gibi ekerdi,paylasim icin hem bereketli de misafirlige giderken:)senin tarifin de ayni mi,belki sende yaparsin bi ara:)sevgimle

    ReplyDelete
  10. Ellerine sağlık sibel. Kurabiyeleri tatmayan kalmamış :) , dediğin gibi çokta bereketli...
    Sevgilerimle:)

    ReplyDelete
  11. valla dagittim buyuk bi zevkle cimcimecim,cok iyi geldi bana paylasmak..sevgimle...

    ReplyDelete
  12. Great work!
    [url=http://bqvznivo.com/qmnd/trpj.html]My homepage[/url] | [url=http://vpoxnqcf.com/zjrn/icbd.html]Cool site[/url]

    ReplyDelete
  13. Good design!
    http://bqvznivo.com/qmnd/trpj.html | http://yrmfqkpb.com/pzri/ravf.html

    ReplyDelete