09 April, 2010

zeytinyagli bakla....

hani bazi lezzetler vardir,annelerimizle ozdeslestirdigimiz..bakla da benim icin onlardan birisi idi...annemden baskasinda yememistim..yapmak aklima bile gelmemisti o yuzden...varligini bile unutmustum diyebilirim acikcasi...cok uzun zamandir yememistim,cunku mevsiminde annemlerde bulunmamisim sanirim...adasimin tarifini gorunce,oyle guzel anlatmisti ki,ben hergun bakla sayiklar oldum ve nerde bulabilirim diye dusunmeye baslamistim ve buraya geldigimden beri bakla gordugumu de hatirlamiyorum...ben boyle sayiklarken bakla,bakla diye,ablam turk marketi dene dedi ve sadece pide almaya gittigim marketten baklalarima kavusarak ciktim..sagolsun ordaki adamcagiz,bakla var ama kesin sen bunlari begenmiyceksin ben sana yeni kutudan cikartayim dedi..kibris baklasi serildi onume,sectim hayatimda ilk defa..cok iyi bir secim yapmamisim acikcasi,cunku nasil secilicegini de tarif ararken buldum,ogrendim..

kasiyer esra nasilsin diye sordugunda,cok iyiyim dedim,cunku bakla gelmis,sonunda yiyebilicem...evet dedi gelmis ama biraz tuzlu.inanirmisiniz,bazen o kadar sapsallasiyorum ki,gercekten beynim mi duruyor ne,tuzlu deyince,ne alaka dedim,tuzla mi yetistiriyorlar:)kasadaki kiza kac liraya geldigini sordugunda,benim jetonumda dustu,fiyatindan bahsediyormus diye...boylece ilk yaptigim bakla ile ben bir sapsallik anina daha sahip oldum ve severek yedigim baklamin yarim kilosuna £4 kusur odedim:)helali hos olsun tabii ki...

Sibel'in tarifini yapmamis olmamin sebebi,baklalarin tazeligine guvenmememdi..o yuzden bende klasik zeytinyagli baklayi denedim ilk seferim icin..tarifi surdan buldum..sarimsagi sevmedigim icin kullanmadim,limonum da yokmus eve gelince fark ettim...eksik oldu belki biraz ama benim icin,ilk seferim icin tatmin ediciydi..en azindan aklimda kalmamis oldu...

kim pisirdiyse baklayi,yanina yogurdu ve dereotunu kim yakistirdiysa,gozlerinden opmek istiyorum cunku,aklima daha uyumlu bir uclu gelmiyor nedense..

kendinize iyi bakin,lezzetli yemklerle dolu bir haftasonu gecirin dilerim...:)

6 comments:

  1. Balım Ömi hasta oldu sık sık sebze yemesi gerek kesin deniycem güzel tatiller canım

    ReplyDelete
  2. gecmis olsun eda,dilerim iylesir en yakin zamanda...mevsimi gecmeden dene,iyi gelir umarim...xx

    ReplyDelete
  3. baylırım baklaya hem de kedilere çok tatlılar:))

    ReplyDelete
  4. hosgeldin Chilek:) kedilerim sevgilerini gonderir;0)

    ReplyDelete
  5. Canım ya, tuzluymuş gerçekten de! Olsun, afiyet şeker olsun. Ah bir de sarımsağı sevsen var ya, işte o zaman muhteşem dörtlü olurdu bu:)) Ben sarımsaklı yoğurtsuz düşünemiyorum baklayı. Bu arada benim de arşivde zeytinyağlı bakla tarifim var, aklında olsun.
    Sevgilerimle...

    ReplyDelete
  6. :) degdi aa sibelcim,cok sevindim yedigime ben:) bu arada sarimsakli yogurt ve ben asla ve kat'a barisamayacagiz sanirim...hani humusta,sarimsakli ekmekte yiyebiliyorum ama yogurtta nedense,dusunemiyorum:0)

    ReplyDelete