03 January, 2017

Zeytinyağlı Brüksel lahanası



Selam dostlar...

Nasıl gidiyor yeni yıl? Bende hiçbir değişiklik yok,herşeye aynen devam...Çok şükür,bugün evde incik cincik,kafa boşaltıcı işlerle uğraştığım için kendimi gayet zinde hissediyorum...Adeta meditasyon yaptım saatlerce!!! Sanki 5 olmadan uyanan,sabah aydınlanmadan duvara çivi çakan (Noel ağacının ışıklarını  duvara çiviledim kızlar gelip de dönene,kış bitene kadar kalsınlar) ben değilmişim gibi enerjiğim :) Hiç kestirmedim bile,ki öğlen şekerlemesi mümkün olduğu zaman tercihimdir...Hiç ihtiyaç hissetmedim:)

Evde olunca yemek de yaptım tabii ki;değişiklik olsun diye;)

Geçenlerde biri zeytinyağlı Brüksel lahanasından bahsetti.O güne dek hiç duymamış,yememiştim.Zeytinyağlı diyince,akan sular durur...Hemen uydurayım dedim,hep haşlama ya da soteleme nereye kadar?

Zeytinyağlı pırasa yapar gibi pişirdim,salçasız.Tadına bakarken pirinç de gidermiş dedim ama iyiki koymamışım.Su yerine,taze sıkılmış mandalina ve elma suyu kattım,üzerini geçecek kadar...(bu aralar meyve yiyesim yok) Şahane oldu,yumuşacık....tatlı...bir zeytinyağlıdan istediğim herşey var içinde.Tuz ve şeker koymadım,hiç ihtiyacı yok...

Bu aralar hayaller annemin acılı çok sıcak kapuskası,gerçekler Brüksel lahanası ama olsun:)

Her haftaya bir yeni tarif deneyebilsem ne hoş olur....

Gelen yıl gösterecek mutfak ile ilişkimi...

Hepimize mutlu,bereketli günler.Ağzınızın,kalbinizin tadı bozulmasın❤


4 comments:

  1. Selamlar Çilek Suyu. :)
    İyi seneler.
    Bende de bu seneye dair bir değişiklik yok... bazı şeyler dışında...
    Brüksel lahanasını genelde haşlayıp, zeytinyaplı-limonlu soslu yapar ve yerdik.
    Ama sizin tarifiniz de çok hoşuma gitti ve denemeyeceğim .
    İyi geceler, afiyet olsun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gulsah'cim sahane oldu inan.bayildim ben...bizde de aynen sizdeki gibi yenir,hatta annem ustune ygurtlu sos yapardi...ama bu en sevdigim sekli oldu dogrusu...bir de burda soteleyip,ustune kitir bacon parcalari koyuyorlar ki sen kitir pastirma koyabilirsin degisiklik istersen...bir de bir sene soteleyip,uzerine nar serpmistim sanirim:)afiyet olsun.

      Delete
  2. Ellerine saglik canim, sahane olmus ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. canim cidden guzel bir yemek oldu,ilik da gayet yakisti acikcasi:)

      Delete