21 July, 2018

okudum bitirdim


Mutlu haftasonlari olsun dostlar.Bu haftasonunu buyuk bir heyecenla bekledim,gun geldi bugunu goremeyecekmisim gibi geldi resmen.Her sey geciyor,cok sukur geldi haftasonu.

Dun aksam FUF'u yazmak uzere oturdum,hatta kimi fotografi yukledim sonra bilgisayar kendini guncellemeye karar verdi,fotograflarimin kimisi google'a yuklenmedi derken yazamadim.Bir dahaki Cuma'ya duble olarak yazacagim FUF'u😃

Fotograftaki keki de,gecen  aksam 9 civari pisirdim dolapta son kalmis kabagimla,gayet uydurma.Iyi bir gun gecirince sevke gelmistim aksam aksam.Bu benim her zamanki kabakli kekim,mucver sevdigim icin,hatta cok sevdigim icin ama kizartmak istemedigimden bu sekilde yapiyorum uzun zamandir.


Gelelim son okumama.Kurtlarla Kosan Kadinlar'i okurken biraz yavas ilerledigimden araya baska bir kitap alasim geldi,sanirim uzunca bir sure boyle olacak! #bizimbuyukchallengemiz icin sectigim kitaplardan birisi Hippi.Madde 22:Kapagi nedeniyle satin aldiginiz bir kitap.

Acikcasi bu madde icin ben Ece Temelkuran'in Iyilik-Guzellik kitabini alirim diye dusunmustum ama karsima cikmadi.O gun Peri ile Remzi'de dolanirken Coelho ile karsilasinca zaten kendisini sevdigimden muhtemelen illa ki okuyacagim kitabi,kapagini da begenince  al dedim kendime.Bir tasla iki kus,bir maddeye daha  ✅. Kapak rengini Peri secti,hos benim gonlum pembedeydi💗

Hippi,Coelho'nun yasam oykusune en yakin eseriymis diyor kapak arkasinda.Kitaptaki tum karakterler gercek,kiminin isimleri degistirilmis.1970 yilinda dunyayi dolasan Paulo'nun,Karla ile tanismasi ile destinasyonun degismesi,seyahat esnasinda yasadiklari her zamanki akici Coelho dilinde anlatilmis.Magic Bus gibi bir sirketin olmasini,o kadar ucuz bir fiyata dunyanin bir ucundan bir ucuna gidebilmeyi oyle cok isterdim ki.

"bir saatligine sussak Tanri'yi duymaya baslayacagiz diye dusundu Paulo.Ama sevinc cigligi attigimizda da Tanri sesimizi duyacak ve yanimiza gelip bizi kutsayacak"

Severek okudum,Coelho hayranlarina tavsiyemdir.Istanbul'da gecen bolumler icimi ozlemle doldurdu yeniden.

Sevinc cigliklari attiginiz bir haftasonu olsun.Ben bu aksam uzun zamandir heyececanla bekledigim Mamma Mia 2'yi izlemeyece gidecegim Greenwich'e.Cok heyecanli ve mutluyum.Bakalim bunu da ilki kadar sevecekmiyim.Dun  aksam yine yeniden milyonuncu kez izledim Mamma Mia'yi.Guldum,agladim,dans ettim.Her seferinde ayni etki uzerimde.😃

4 comments:

  1. Hippi ile ilgili benimde bir yorum yazım var. http://pudrasekerim.blogspot.com/2018/07/hippi.html burda:) Kabak mücverine bende bayılırım fırında da çok leziz oluyordur, eline sağlık.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hemen gelip bakacagim Mehtap'cim:) kizartmasi kalbimde hep bir numara ama:)

      Delete
  2. Kitabı bitireli oluyor 1 saat :) Hemen bloğuma girip kendim için not aldım kitapla ilgili.
    Ah o magicbusa ben de bayıldım. Şimdilerde avrupa rüyası tarzı eyobus gibi otobüsler var Türkiye çıkışlı. Ama magicbus gibi bi yerde 5-6 gün kalmıyor tabi bunlar. İnterrail bileti var bir seçenek de.
    Dünyaya gezenlere hep özenmişimdir. Ancak döndüğümde beni bekleyenler olmalı. Konuyu dağıttım:)
    Seviyorum seni çileksuyu :) Çok sık kendi bloğuma giremesem de seni takipteyim :)
    Mermaid'den çokca sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben de cok ozeniyorum Mermaid'cim inan.Dilerim biz de ucundan azcik bu hayale kavurusuruz.O otobuslerden hic haberim yoktu ilk kez duydum acikcasi.Interrail yapanlara da hep hayran kalmisimdir:)

      Delete