05 November, 2019

Kasim Ayi Meydan Okumasi 1-2-3-4-5


Selam Dostlar.Umarim sallanmayan bir Sali geciriyorsunuz.Saat 13:10 su an burda.Ben sabah 5:20'de uyandim,gunun niyetlerini gecirdim aklimdan,hayallerini kurdum.Bugun kendime ait,renkli bir gun gecirmeye soz verdim.Saat 11 olmadan ben yapmak istediklerimi yapmistim.Kendime iyi davranip,cok sey yapmayacagim demistim,biraz koltukla butunlesmeliyim,ne de olsa zor durdugum bir haftasonu gecirmistim.Evi soyle bir supurdum,toz aldim,topladim,ne zamandir yapmak istedigim cilekli puremden yulafli enerji toplari yaptim.Icinde findik,yulaf,cilek puresi,sade cikolata rendesi biraz da yulafa katmak icin aldigim karisik tohum  var toz halinde.Biraz da chia tohumu. Kahve yanina iyi gider diye dusundum.Topcuklari yaparken  cilek kokusu oyle sinmis ki elime,hala kokusunu alabiliyorum.


Biraz da teyzemle konustum goruntulu.Iyi geldi her zamanki gibi ama tabii ki doyum olmadi.Onceki gece ruyama girmisti,ona cok yakisan bir kot elbiseyle.Ne guzel olmus diyordum ruyamda,giyse biraz da sonra bana verse.(aramizdaki klasik alisveristir bu)


Sonra gectim blog karsisina.Yazasim vardi ama ne yazacagimi bilemiyordum.Bloglari okurken bu ayin meydan okumasina biraz ortasindan da olsa ben de katilayim istedim.Belki cevaplar kiminize cok tanidik ama yeni gelenler varsa onlara da kendimi belki biraz tanitmis olurum diye dusundum.


Siz de katilmak isterseniz Zeynep'in bloguna ugramanizi tavsiye ederim.Belki gunluk bir yazi yazmak istersiniz.


1-Gunaydin karti:Dun sahane bir sabaha sahit olduk Fred'cimle.O askla zaten IG'de paylasmadan edememistim.Bu fotograflar dunden.O kadar icime isledi ki,is arkadaslarimdan birine anlatmadan edemedim.Yururken  gunun niyetlerini gecirdim yine icimden,sukrettim.Ve gunum gayet yumusak gecti.


2-En sevdigin koku ve sesleri yazar misin?

Cilek,kahve,hindistan cevizi,taze bicilmis cimen,tuten baca,kizarmis ekmek,annemin yemeklerinin kokusu,eve yayilan kek kurabiye kokusu,tarcin.

Sesler de yegenlerimin sesi en cok,sabah yuruyusumde kuslarin sesi,dalga sesi,hisirdayan yapraklar.Blog yazarken tuslardan cikan tikir tikir sesler,kedilerimin mirlamasi.


3-Aklima ilk gelen "seviyorum" dedigim seyler:

O kadar cok ki.Buraya kadar yazdiklarim disinda,kitap okumak, fotograf cekmek,ozellikle "flatlay" benim bir suredir takintim.Renkler,az once ne zamandir karistirmak istedigim akrilikleri karistirdim kanvasimin ustunde,ortaya cikana "Sonbaharda Gol" adini koyuverdim,belki bir ara paylasirim.Boya karistirmayi seviyorum kimse begenmese de ben begeniyorum ve bu ne zamandir erteledigim bir baslangic oldu benim icin.Yenilikleri seviyorum.Bu aralar isimi seviyorum,ailemi cok seviyorum.Seviyorum dedikce de sevdiklerimin cogaldigina inaniyorum.Tuylu bebelerimi askla seviyorum.


4-Kucuk sevincler.Bugun seni mutlu eden kucuk sevincler:Kendimize kucuk sevincler,mutluluklar yasatmazsak ne diye yasiyoruz.Ne kadar zor da olsa hayat bunu kendimize borcluyuz.Dunku sabah yuruyusum gunun en sevincli zamaniydi.Bugun evde olmak,teyzemle konusabilmek,blog yazabilmek,battaniye alti oturmak.Sevinc,keyif anlari bulmak kimisinin sandigi kadar zor degil.


5-Gozunu kapat hayal kur,su an nerede olmak,ne yapmak istiyorsun anlat bize:

Annemin evinde oldugumu,kahvemizi icip aksam yemegi icin beraber mutfaga girdigimizi,annemin ince detayli bir sekilde delice salata malzemelerini yikadigini,aksam yemegine etsiz nohut ve bol tereyagli- sehriyeli pilav yapacagini soyledigini hayal ediyorum.Tabii cayi da koymusuz,o sirada kizlar,Peri ve annesi,okuldan geliyor,Kuzey ayak altinda geziniyor elinde o gunun favori arabasi,uykudan kalkmis ama hic de huysuz degil,kocaman gulumsuyor.Hep beraber mutfakta takiliyoruz,bol muhabbet.Aksam ustu erkek kardesim,Elif'im ve gelincigim geliyor.Bak yine kapi caldi,Sinan ve babam asagida karsilasmislar,babamin elinde taze ekmek.Zaten aramis gelmeden once,bir sey lazim mi diye.Sinan da sekerpare getirmis ben severim diye.Yemek yemisiz bol keyifle,mest bir sekilde.Sonra yine kapi calmis,isten gec gelen kardesim Sevgi sofradan kalanlara yetismis.Yine taze cay demlenmis,kizkiza mutfagi toplamisiz.Babam gulen surat mutfaga girmis,hepimizi bir arada gormekten cok mesut.Annem elinde orgu,cayinin tazelenmesini istiyor olabilir,hatta bence babam o yuzden mutfaga girmis.

Bizim evde yillardir hep ayni manzara,tabii ki aile buyuyerekten.Siradan bir aksam,ben gittigimde yasadigim aksamlar.Tabii aile tartismalarina girmeye gerek yok.Tartisiriz,birbirimizden cok farkliyiz ama baba evinde hepimiz birbirimize yogunluga,negatifliklere mesafelere ragmen cok ama cok bagliyiz.Aile birlikteligi en buyuk nimet!


Kahve dokulunce biraktigi izlere de hayranim ne yalan soyliyeyim.

Hepinize iyi gunler dostlar,ben biraz kitap okuyacagim😍💓

4 comments:

  1. Ne güzel bir yazı. Sen yaşam koçluğu falan mı yapsan Sibel. Tam snlik bir iş olur mu? Mis enerjiler dağıtısın herkese. Ben seni her okuduğumda yumuşacık kesiliyorum, kendi negatifliğime sinir oluyorum. Ay, çok tatlısın, çoook.
    Kahve lekesini tezgahın üstünde değil ama bir defter sayfasının üstünde çok seviyorum bu arada. :)
    Öpüyorum seni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. canim Ozlem'cim:) yaa ne cok istedim ben psikolog olmayi bir bilsen.Babam deli doktoru mu olcan o zamanlar dedi bana.O zamanlar tutturuk degildim tabii cekinirdim babadan,zaten sonra puanim yetmedi,bir daha ugrasmaya da hevesim kalmadi.Simdi param olsa burda okurdum psikoloji,moda oldugu icin degil,insanlari sevdigim icin.Neyse bir dahaki hayatimda artik:) Hem ben sana her zaman kocluk yapari canim,sen iste yeter.bAK DEFTERE KAHVE LEKESI ILE ILGILI AKLIMA yapacak bir sey geldi.Begenirsem sana fotosunu yollarim.Kahvenin dokulmesi her yere yakisiyor bence:)cok optum.

      Delete
  2. Bloglar sanki bu meydan okumayla canlandı galiba... Ya d bana öyle geliyor :)
    Ben katılamayacağım yoğunluktan ama sizi keyifle okuyacağım güzellik ♥

    ReplyDelete
  3. Canim Sebo'm istersen bir dahaki aya katilirsin.Bloglara hayat gelince iyi oluyor.IG de bir yere kadar yani:)

    ReplyDelete