22 December, 2005


kahve keyfim




Kahve deyince benim aklima,Istanbulda iken en yakin arkadasimla Cafe Marmara'da ictigimiz Chocolatte Rasberry gelir hep.Mis gibi kokar,icmesi ayri yaninda yapilan muhabbeti ayri bir keyiftir.Sigaralar yakilir-di yaninda,gizli dedektifler misali insanlar incelenirdi,ablamiza iyi mi gelen diye.Ben buralara geldim,Cafe Marmara da kapandi ne yazik ki Suadiye'deki.

O zaman tanismistik o SIK cafeteryelerle.Ve tabiiki kahve severler olarak evimizde sahip olmak farz olmustu.Gerceklesen hayallerden birisi oldu bu sirin kafeteryeler,hele ki ben kirmizisini gorup de kacirmayinca,kendimi daha bir ayricalikli hissettim..Cok severim kirmiziyi ben..

Gecen gun alisveristeyken,kendimi kahve ile odullendirmek istedim,her ne kadar bu evde tek basima da icsem kahveleri..Kahve iste yanliz ya da sevdiginizle,baska bir keyif bence..

Whittard of Chelsea'ye ugradim ve kendime findik aromali,sade kahve ve kahve suruplari aldim.Kahve suruplari,vanilyali,karamelli,irlanda kahvesi aramali ve findikli.Fotografta gordukleriniz findikli aramoli,o kadar lezizdi ki,butun eve dagildi o mis gibi kokular.Kafeterye'm biraz buyukce sadece benim icin ama olsun yarin oburgun Almanya'dan,Istanbul'dan,Avusturalya'dan sevdiklerim geldiginde tam gelicek.O zamana kadar ben buyukce idare edicem..

Soylememe bile gerek yok,yanina da cikulata aldim tabiiki,madem sigara icmiyorum,cikulatam eksik olmasin,hem ruhuma hem de vucuduma iyi gelsin,minik,tatli bir keyif..

Sevgilerimle..

not:Siz de isaretlere inananlardanmisiniz,uzakliga ragmen iletisim kurarmisiniz hic konusmadan.Ben onlardanim ve yine oldu bu.Ben en yakin arkadasimdan bahsederken kahve icerdik diye,kendisinin bana gonderdigi paket geldi,mumlu,crunch'li bizim en sevdigimiz cikulatadir:)cok ozledim ya...yakinda kavusmak dilegimle:)


15 comments:

  1. sibosum negüzel yazmissin, yazdigin kelimelerden yarisini bilmesem de :)örnekse, Chocolatte Rasberry, kafeterye, Kahve suruplari,vanilyali,karamelli,irlanda kahvesi aromali ve findikli... :) neyse artik, ya geldiimizde görürüz, yada sen geldiinde bana getirirsin :) kahve kültürü diye bisey var abicim :) öptümmm

    ReplyDelete
  2. Sibelciğim bende irlanda kahvesini çok severim ama en çok bool sütlü bir kahveyi tercih ederim şekercim.İnşallah geldiğinde hepberaber içeriz

    ReplyDelete
  3. burnuma kokulari geliyor ne guzel anlattin kahveleri. aylardir soyle sucluluk hissetmeden icemiyorum kahveyi, markete gidince kocis alisverise bende kahve reyonunu koklamaya kosuyorum. hele de findik aromali,himmmmmmmm misss gibi...

    ReplyDelete
  4. rahsancim,ben gelirken de getiririm sana,sen gelince de burda da iceriz:)bu arada ch.rasberry cikulatali,bogurtlenli,orda da oyle gecerdi,menude yani.kafeterye de kahve kabi,bir nevi modern cezve ama ocakta pisirmiyorsun tabi,sicak ama kdirekt katteldan cikan suyu koymuyosun ki kahvyanmasin diye canim.kimi sut ekler ya,artik sade sevenler icin(ben gibi)aroma cikarmis su meshur kahve yerleri starbucks gibi.boylece disarda da satliyor ve biz de alabiliyoruz arkadasim..ben cayimi kahvemi siyah iciyorsam,sekersiz ama ikisine sut katiyorsam kahverengi seker katiyorum.boyle cinsim ben iste.pilav illa yogutla yenicek gibi birsey benim icin..boyle rahsancim,kavusunca beraber iceriz..sarildim.

    ReplyDelete
  5. burcukusum insanlah,iceriz hep beraber bogaza nazir,bu irlandalilar mis gibi kahvyi yapmislar,ama agiz tadi yok,ille de cay diyorlar..

    canim sende ne guzel anlatmissin kocis falan,masallah..sen simdi evet biraz kahveyi azalt,bebis gelince yine icersin:)

    zeysahcim,ben gelince sana denetirim arkadasim istersen ama kimi insan cidden sevmyor kahveyi benim kizlar in suratlari burusuyor kokuyu alinca:)sevgiler

    ReplyDelete
  6. bu arada kafeteryeler acaba ne diye geciyor ki orda merak ettim bak simdi..benim de bu kelimeleri cevirme olayim cok kittir yani..

    ReplyDelete
  7. french press ya da plunger olarak da geciyor.filtre kahve olarak da,kendi kendini filtre ettigi icin rahsancim..ben sana gelince yaparim en guzelinden:)sarildim

    ReplyDelete
  8. oh oh, cukulatalar lüp lüp!

    Big Brother is watching You!
    (Viyana da olmasamda)

    ReplyDelete
  9. whittard of chelsea'nin ürünlerini Asmalimescit'teki 'Simdi' restoranda tattimdi ilk. Restoranin sahibi arkadasim Aydin da bana bir kutudan koparip vermisti etiketi. Ben de güya bir gün siparis edecektim oooo! sonra atina'da gördüm markayi ama baktim baktim almadim iyi mi?
    afiyet olsun sibel'cigim!
    tijen

    ReplyDelete
  10. big brother degil,delight brother o bi kere:)ben izlemeye devam et,eksik kalirim bak...

    Tijen ablam,ben gelirken sana getiririm,sozum soz olsun...sevgilerimle..

    ReplyDelete
  11. özledim kahve keyiflerimizi, paylaştıklarımızı, çok özledim :(

    ReplyDelete
  12. canim nes'cim,bende,bende cokkkkk..bak yakinda gelicem,mis gibi iceriz kahvelerimizi su bogaza bakan tepe neresiydi,orda..ohhhh..sarildim

    ReplyDelete
  13. Sibelciğim, bazen yazılarını okurken ben yazsam herhalde böyle yazardım gibi hislere kapılıyorum! Kahve şurupları, çikolatalar, kahverengi şekerli capuccinolar dedin mahvettin beni! Ne de güzeller yahu.. Ben de kendime böyle bir yılbaşı hediyesi mi alsam ne??!! Evet evet, düşüneyim ben bunu!

    ReplyDelete
  14. sibel'cim odullendir tabi kendini mis gibi kahve cesitleriyle.degiyor inan ki,sevgimle..s

    ReplyDelete