12 June, 2006

dogum gunu pastasi

pazar gunu keloshun cilgin teyzesinin dogum gunu idi.onurununa bahcede mangal partisi duzenlendi..kolay degil 61.yas gununu kutlamak,hala 16 yasindaki kiz ruhunu tasiyip,16 yasindaki torunla bahcede top sektirmek,doya doya icmek,sarhos olmak,dans edip sarki soylemek:)

pastasini ben yapmak istedim,benim fikrimdi,istedigim aslinda yaratici bir pasta yapmakti,bolca suslu,ama ilk tecrubem olacagindan dogumgunu pastasi acisindan,cesaret edemedim,dolayisiyla her zaman yaptigim keklerden oldu.benim pastaci'nin sayfasini ve pasta kitabimi yutmam gerek o seviyeye cikmam icin.neyse ben bunu eylule kadar cozerim insanlah,bu pasta aceleye de geldi,kisitli zamandan dolayi riske atmak istemedim..bu tarif de daha once yaptigim muffinlere benziyor,daha sadesi sadece,cunku insanlar o kadar secici ki,birsey ekleyemedim,zevkle yensin diye.acikcasi sade kekin bu kadar lezzetli olucagini ben tahmin etmedim,cok sever olmadigim icin,ama guzeldi,zevkle yendi,en azindan dogum gunu ruhunu yansitti fazlasi ile..siz de sevdiginiz birisini ozel hissettirmek icin,emeginizi sunmak isterseniz,iste tarif,kaynak-essential guide to cake decorating,alex barker..bu arada fotograf fazla beyaz cikti, kutunun icinde oldugundan. istedigim gibi klasik bir pasta kutusu bulamadim,bende daha derince yaldizli bir kutu almak zorunda kaldim,hos iyi de oldu cunku daha sonrasinda kullanilmak uzere saklandi


malzemeler:

pandispanya icin:4-6 kisilik

  • 175 g tereyag ya da margarin
  • 175 g toz seker
  • 3 yumurta
  • 1-2 kasik vanilya esansi yada vanilya tozu
  • 175 g un-elenmis

uzeri icin:

  • 110 g tuzsuz tereyag
  • 250 g pudra sekeri
  • 2 tatli kasigi limon suyu ya da vanilya esansi,isterseniz gida boyasi bir kapak,hazir susler

isterseniz 1 yemek kasigi sicak suda eritilmis kakao kullanabilirsiniz,ya da 2 yemek kasigi kahve ayni sekilde,ya da 2 yemek kasigi limon,portakal kabugu rendesi katabilirsniz..ben katamadim cunku sevilmiyor:(

yapilisi:

  • firini 180 derecede isitmaya baslayin,tepsinizi yaglayin ve uzerine yagli kagit serin.
  • yagi, sekeri cirpin,yumurtayi ve vanilyayi katin,yavasca unu ekleyin,malzemeyi iyice yedirin.
  • kitapta 20 dk diyor,ben 45 dk pisirdim.
  • uzeri icin tum malzemeleri karistirip,soguduktan sonra yayin kekin uzerine,catalla ya da bicakla sekiller verin..arzunuza gore susleyin,sevdiginizi mutlu edin...

hepinize harika haftalar olsun..burda bizde yanmaya basladik,sokaklarimiz costu,partilendi sabaha kadar,pek keyiflendi londralilar...sevgilerrrrrrr..


7 comments:

  1. Bence hatirlamak ve hatirlanmak en guzeli..

    ReplyDelete
  2. Sibbies can I have a cake for my birthday too, please :-)

    Thank you so much for making my aunts day so special, you have a beautiful heart.

    Its so hot here that Adonis and I dont know what to do with ourselves :-)

    WE LOVE UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

    ReplyDelete
  3. tugcecim aynen sana katiliyorum,yuzundeki mutlulugu gormek herseye degerdi:)

    i no its 31 degrees today isn't it?i can't breath but no complaints..it was my pleasure darling she deserved it..i love you 2,xxxxxxx

    ReplyDelete
  4. altı ocakta beni de hatırlamanı istiyorum sevgili sibella:)))))))

    ReplyDelete
  5. canim benim hatirlarim soz:)once kendimi hatirlamaliyim aslinda ama hic kek yapasim yok kendime:(

    ReplyDelete
  6. uğramıyorsun bana sibella özlettin
    :((((

    ReplyDelete
  7. canim benimmben daha sana dun ugradim yorum yazdim,gelmedi mi?bazen gelmiyorlar bende mailimden goruyorum:)

    ReplyDelete