kendimi ovmemem gerek ama ben bu tarifimi cok begendim,cok sevdim,zevkle tavsiye ederim..iyiki denemisim diyorum ve hemen yaziyorum tarifini..firinda makarnayi seviyorsaniz eminim bunu da seviceksiniz..cok pratik,cok leziz..gazetelerde karsima cikan tariflerden yine..
- 225 g mini makarna
- 1 kutu kremali mantar corbasi-heinz marka kullandim-
- 2 kutu ton baligi
- 50 g minikce dogranmis mantar
- 1 adet dogranmis sogan
- 450 gr rendelenmis kasar
- 350 g krutons-kizarmis mini ekmekler-ben daha az kullandim-
yapilisi:
- firini 175 derecede isitmaya baslayin.
- makarnayi her zamanki gibi haslayin,suzun.
- bir kabta,corbayi,ton baligini,mantarlari,sogani ve kasarin yarisini karistirin,isterseniz baharat ekleyin.
- makarnayi,uzerine de tonlu karisimla birlikte firin kabina koyarak,uzerini geri kalan kasar ve krotonlarla kaplayin.
- 15 dk,uzeri kizarana kadar pisirin,afiyetle yiyin...
pazar gunlerini adonisin bakim gunu ilan ettik,yikadik kendisini,o kadar sekerdi,cok sevmedi ama bizi tirmalamaya falan da kalkmadi canim benim..kulaklari temizlendi,disleri fircalandi.sIK SIK yikanmiycak ama ayda bir yikanmasini istiyorum,cildine ve tuylerine iyi gelir..gecen gun bir kedi gordum,korktum resmen,buyukceydi,disler sapsari,kocaman cok sisman,adonisin boyle olmasini istemiyorum,bizimse,bizim gibi bakilicak ve kiymeti bilinicek.o kadar da tatli ki,mis gibi uyuyor simdi o kadar bakimdan sonra..beyfendinin et tadinda dis macunu,cay agacindan ozel sampuani var,bizimkilerden daha pahali resmen..ama onun bize verdigi mutlulugun yaninda lafi bile olmaz ki..hem artik buyuyor daha agir basli oluyor,eskisi gibi tirmalamiyor..annelerinin simarik oglu..bu makarnayi da pek sevdi beyzadem benim..bu arada burda enfes havalar yasadik iki gun,gunes bize guldu,biz kendisine...
hepinize cok iyi haftalar diliyorum..
Görüntüsü bile yetiyor cok lezzetli olmusdur herhalde,deneyecegim bakalim benimki sizinki gibi olacakmi.Ellerinize saglik.
ReplyDeletehttp://www:blogcu:com:baharcicegi
Cok leziz gozukuyor sibelcim ya..Ama o ekmeklerden Trukiye'de bulabilirmiyim emin degilim iste..Richmond'da vardi cunku biliyorum. ama ben richmonda donunce mutlaka deneyecegim:)
ReplyDeleteözür dilerim ama bu ürünler türkiye nerde bulucaz ona göre yemekler yapsanız
ReplyDeleteoznur'cum tesekkur ederim begendigin icin,eminim seninki de cok guzel olucaktir...
ReplyDeletesevgili tugcecim,o ekmeklerden bulamazsan kendin de yapabilirsin,bayatlamis ekmegi ya kizart ya da firinda kavur ya da az yagda tavada kavyr,aynisi olucaktir..ben bu sefer tembellik ettim,bu ekmekleri de kelly benim yaptigima tercih ettigi icin aldik:(bildigimiz kizarmis ekmek hani corbanin icine koyulanlardan..sevgiler canim benim..
sevgili anonymous.neden ismini vermedin canim,ben boyle isimsiz hitap etmeyi sevmiyorum..turkiyenin neresinde oldugunuzu bilemiyorum,ama bilgisayarin oldugu yerde eminim bu malzemeler de vardir.ben her zaman tariflerimi yazarken heryerde bulunabilicek malzemeleri yaziyorum,eger yoksa alternatifini belirtiyorum... yasadigin yerde makarna,ton baligi,hazir corba,sogan yoksa ac kaldiniz demek ki...bloglari takip eden bir insan icin,bu malzemeler hem pratik,hem ucuzdur...sevgiler sunarim..
ay gelmis mi oralara kokusu,aman da aman,gel ben sana da yaparim egomcum:)
ReplyDeleteSibbies that was the most beautiful pasta dish you ever cooked, beautiful, Im licking my lips now ;-) even Adonis ate it.
ReplyDeleteSorry my pictures are'nt as good as yours, and that you chopped your finger, Adonis kissed it better anyway
WE LOVE UUUUUUUUUUUUUUUUUU
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
keloshcum,ur pictures are as beautiful as urself..thanks a lot for helpeing me when i need..i'm resting now,its nice to chop my finger sometime,break from the kitchen:)
ReplyDeletelove u2 2:)xxxxxxxxxx
rugzancim tavsiye ederim cidden,ben iki gundur yiyorum doyamadim,belki ben yaptigimdan bana oyle geliyor;)
ReplyDeleteVery pretty design! Keep up the good work. Thanks.
ReplyDelete»
I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
ReplyDelete»