14 June, 2006

sebzeli briyani ve cachumbar

bugunku yemekler egzotik hindistandan...rengarek,civil civil,bol leke birakan,bolca kokan..ama benim yemek tariflerim the fat free cook book'tan.-anne sheasby-yagsiz,dolayisiyla orjinali kadar agir degil..normalde altta gordugunuzu restoranda yedigimizda bol yagli,ekmek banmalik,koyu renk,ama bu degil..dolayisiyla sevilmedi bizim evde pek,fazla geldiginden ben de dondurdum ve ikinci postayi zeytinyagli ve korili yaptim,bol yogurtla yedim,begendim..bu arada kitabimi da 10 kurusa almistim,kutuphane de satis vardi,bahar sonu,10 kurustan 1 pounda saldirdim 1o adet yemek kitabina,cogunlugu da yagsiz yemekler,90larin o zamanki favori seflerinden..

cachumbar icin malzemeler:4 -6 kisilik.aslinda buna sadece domates ve yesil sogan salatasi da diyebiliriz..

  • 3 adet yumusak domates
  • 2 adet kucuk dogranmis yesil sogan
  • ceyrek tatli kasigi seker
  • tuz
  • 3 yemek kasigi taze kisnis

ben tabiiki bolca zeytinyagi ve limonda ekledim,dietlikten cikti,ama baska turlu yiyemem ben salatayi...1 porsiyonu 9,5 kilo kaloriymis..



sebzeli briyani icin:

4-6 kisilik,175 k.kal.sebzeleri zevkinize gore degistirebilirsiniz..

  • 175 g pirinc
  • 2 adet karanfil
  • 2 adet kakule
  • 450 ml sebze suyu
  • 2 dis sarimsak
  • 1 adet kabaca dogranmis sogan
  • 1 tatli kasigi kimyon
  • 1 tatli kasigi toz kisnis
  • yrm tatli kasigi zerdecal-(turmeric)
  • yrm tatli kasigi aci kirmizi biber
  • 1 adet kup dogranmis iri patates
  • 2 adet havuc
  • karnibahar,parcalara ayrilmis
  • 50 g yesil fasulye
  • 2 tatli kasigi taze kisnis
  • 2 adet limon suyu
  • karabiber,tuz
  • suslemek icin kisnis

yapilisi:

  • pirinci sebze suyunda,icinde kakule ve karanfille birlikte kaynatin pisene kadar.
  • bu arada sarimsagi,sogani tum toz baharatlarla 2 yemek kasigi su ile rondodan gecirin.purelesssin.
  • firini 180 derecede onceden isitmaya baslayin.baharat puresini firin tepsisine yayin,dusuk ateste 2 dk kadar pisirin.
  • sebzeleri 12 dk kadar haslayin.kisnisi ekleyin.baharat puresine katin.
  • karanfili pirincten ayirin.pirinci sebzeler uzerine yayin,limon suyunu sIKIN,uzerini kapatip,25 dk pisirin.afiyet olsun.

pirincin baharatla pismesi bile cok lezzetli oldu,cocuklar sade yediler..cok guzel koktu..

6 comments:

  1. Ellerine sağlık.Güzel görünüyorlar;)Hep merak etmişimdir değişik ülkelerin yemeklerini.Özellikle hindistanın.Sayende ikisini görmüş oldum;)Teşekkürler...

    ReplyDelete
  2. canim benim saol,benim italyan mutfagindan sonra en favorim hint mutfagi:)laf aramizda,restorandan olani tercih ederim ben,bunu da sevdim ama asil hintli elinden baska bence:)

    ReplyDelete
  3. ne zaman yiyebilirim :)))))))

    ReplyDelete
  4. sibellaaaaa yerimm ben senii beee
    bunu yapmayi istiyodum dersem ne dersinnn
    super
    opuldunnnnn
    hemen denemecee

    ReplyDelete
  5. egomcum,sen londona beni ziyarete gel,hemen yersin canim benim:)

    ye beni kushum afiyet seker olsun:)hemen dene,bakalim begencen mi?operim cok..

    ReplyDelete
  6. daha cok hint yemegi tarifi bekliyoruz :)( ben bugunlerde baharatlarla bozdum)

    ReplyDelete