17 October, 2006


MERCIMEK SOSLU MAKARNA...

bu sosu krepler icin kullanabilirmisiz,daha once pirasali krep yemistim,eminim bu da lezzetli olur o sekilde yense..sosun hepsini bitirmeyin isterseniz,cunku daha lazanya saricaz,azicik da olsa gerekicek ici icin..sabirsizlanmayin,o tarif de gelicek,blogger izin verdikce:)

malzemeler:
  • 1 adet ince kiyilmis sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 2 adet rendelenmis havuc
  • 2 adet irice dogranmis kereviz
  • 3 yemek kasigi zeytin yagi
  • 115g kirmizi mercimek
  • 400 g konserve domates
  • 2 ymk kasigi domates salcasi
  • 450 g su,ya da sebze suyu,tavuk suyu vs
  • tuz,karabiber

yapilisi:

sogani,sarimsagi,havuc ve kerevizleri 5 dk yumusayana kadar kavuralim...mercimegi,domatesi,suyu ve baharatlarini ekleyelim.kaynadiktan sonra,kapagini kapatip,20 dk katilasip yumusayana kadar pisirelim..sevdigimiz bir makarna uzerinde servis yapalim..bu arada ben yanina yogurdu cok yakistirdim...

en sonunda dun aksam dvd de babam ve oglumu izledim..dednildigi kadar varmis,gercekten cok aglatti beni..kardesim bana anlattiginda bile tuylerim diken diken olmus,gozlerim dolmustu..dun aksam menejerimin uyarisi ile yanima selpak aldim,yetmeyince kel'den istedim bana koca bir tuvalet kagidi geitrdi..kendisi filmin daha ilk karelerinde agladigimi gorunce,dalga gecti ama film bittikten sonra kendisinin de gozleri benimkiler kadar yasli idi ama hckiriklar icinde idi herzamanki gibi..cok guzeldi cokkkkk..ne zamandir bu kadar cok aglamamistim,iyi geldi,zaten turk filmi izlemeyi de ozlemisim cok..benim icin 10 tane oscarli film olsa,ben yine de,ille de turk filmi derim zaten..masaldirlar masal benim icin eski filmler,yenilerini de zevkle izlerim zaten,herzaman takdir ederek kimi insan ne kadar sacma dese bile..kisaca arkadaslar,ben bu filmi yapanlarin gonullerine saglik demek istiyor ve saygilarimi gonderiyorum,bana bu kadar keyifli,duygusaL anlar yasattiklari icin...YASASIN TURK SINEMASI...BABAMI DA COKKKKKK OZLEDIM COKKKKKKKKKKKKKKKK..

dilerim guzel bir hafta gecirirsiniz...hepinize sevgiler..bu arada tarihi degistirmemisim arkadaslasr,sizde hic caktirmamissiniz:)gerilerde kalmisim..he he..diger taraftan tarif vegeteryan kitabimdandir,zaten diger tariftede belirticektim..

8 comments:

  1. bloguma gelirmisin :)

    bi yarışma va daa sende katıl oluy muu:)

    bekliom:)

    ReplyDelete
  2. oda katilmaz mustafa, sen kendine baska bi konu sec bence :))

    sibelim olmuyo böyle, ben seni cok özlüyorum! cok nadir yaziyosun :( tamam mesgulsündür mutlaka ama ben naapiyim simdi :(
    kendine dikkat et olurmu, ösledim beaaa, kelede cok selam, muccckkk

    ReplyDelete
  3. SİBEL İLGİN İÇİN ÇOK SAGOL SİTEME GELMEN BİLE YETERLİ EMİNİM SENDE GÜSELSİNDİR ÇÜNKÜ KALBİ GÜSEL OLANLANRIN DÜŞÜNCESİ BERRAK OLANLARIN YÜSÜDE KALBİ GİBİ GÜSEL OLUR DİE DÜŞÜNÜRÜM BEN:)

    SEVDİKLERİNLE HEP MUTLU OLUR SAGLIKLI HUZURLU SIHHATLİ Bİ ÖMÜR SÜRERSİN İNŞALLAH :)

    RAHŞAN SANADA SADECE WİWİWİWİWİ DİORUM:)

    ReplyDelete
  4. mustafa nooldu yaw küstükmü :(
    neyse ama ben demistim dimi :D

    ReplyDelete
  5. babam ve oglum cok kotu yapmisti beni... baya bi bagira cagira aglamistim.. :(

    ReplyDelete
  6. tugce ile ayni durumda kalmisiz :))))))

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. rahsanim,bana diyorsun bak sen kayipardasin ama..hem ben daha duzenli yazmaya basladim,stokladim ama tarihi degsimeyi unuttum:(operim..

    mustafacim ben teskk.ederim layik buldun da devet ettin:)

    tugcecim,biskuvcim aynen,ilk sahnelerden ihtibaren,gozyaslarima ve hickiriklarima hakim olamadim..cok guzeldi cidden

    ReplyDelete