07 May, 2017

2017 Liste 19:❤️En cok benzemek istediginiz kisilerin listesini yapin

 Bu listeyi yapan guzelcim,bak bu sorularla kafam karisiyor benim.Ruhen mi fiziken mi benzemek bu? Hic kimseye benzemek istemiyorum desem ukalalik mi etmis olurum?

Buyurken,genc kizken burnum ve gobegime takmistim.Ikisi de kocamandi gozumde...Hatta burnumu estetik yaptirmama izin vermeyen (kardesime izin vermisti nasilsa) babama sinir oldum uzun sure...Simdi kendisine mutesekkirim acikcasi.Yas aldikca da gobegim kuculdu,hala var ama bana batmiyor..Bazi bazi sisiyor falan.kadinsal hallerden sebep ama alistim kendisine:kendimi onsuz dusunemiyorum.Fit,esnek insanlara hayranim uzaktan ama ben hicbir konuda bu kadar sabirli,disiplin sahibi,tutarli olmadim.Herhalde benim icin cok da onemli olmadigi icin...

Ruhen ise,azimli,tuttugunu koparan,hirsli,hayallerini gerceklestiren,parayi seven ve iyi tutan insanlara hayranim ara ara ama onlara da benzemek istemiyorum cunku elde ettikleri seyler icin cok fazla sey yapiyorlar.Ben ise yapmaya hazir degilim sanirim.

Ister kendini kandirmak,ister avunmak ne demek isterseniz deyin ben oldugum kadari ile iyi ve guzel hissediyorum.Sadece kendisi ile yarisan 40'ina yaklasmakta olan bir kadin olarak,yarin bugunden daha iyi bir durumda olursam ne mutlu bana...Olmazsam da yine ne mutlu bana.Cunku hangi durumda olursam olayim,o mutlulugu yakalayacagim,icinden gectigim duruma adapte olacagim.

Yarin obur gun size hirs yaptim sunu sunu yapacagim,cocuk sahibi oldum daha bir gelismek  istiyorum diyebilirim ya da tam tersi...Bilemiyorum,bildigim tek sey su anki Ben'den,kendimden pek memnun oldugum.Kendime kizsam da ,yeri gelip yersem de yine en cok ben kendimi seviyorum ve kendime deger veriyorum.Cunku bu sayede insanlarima da aynen davranabiliyorum.Hayatta en guzel sey,kendin olmak.Oldugun gibi olmak bence.Zaten birbirine benziyen onca stil,kas,ev vs var.Ben kendi capimda "baska" olmaktan baska birsey istemiyorum su hayatta...

Eger bu yaziyi okuyan gencler varsa tavsiyem koca burunlarini gobeklerini sevmeleri,kendilerinden baska kimseye benzemek icin ugrasmamalari.Isik dogudan yukselir ve icimizden gelir.Kalbimiz iyi olsun gerisi bos.

Mutlu,kolay bir hafta olsun gelen.Defterimi bulabilirsem,size baska birsey yazicaktim aslinda

❤️Bu arada dun aksam bitirdigim defterimde karsima cikan,cok sevdigim Ece Temelkuran'in Dugumlere ufleyen Kadinlar kitabindan bir sey paylasayim istedim: "anlayacaksiniz ki hayat sizin nefesinizdir.Baska hicbir yerde hicbir seyde degil.Hayati siz kuracaksiniz.Nefesinizi ufleyeceksiniz.Hayat....nefesinizin yettigi kadar"




2 comments:

  1. Kendiyle barışık olmak, her türlü kompleksten arınmış olmak bunun adı. Şükretmek

    Şu anki halinden çok daha iyilerine yelken açman dileğiyle.❤️

    ReplyDelete