23 August, 2019

Tesekkur Cuma'si #210


Selam Dostlar.Bu Cuma kendi kisisel bol fotolu Tesekkur Cuma'mi yazmaktansa,gecenki kuafor ziyaretimde karsilastigim dergideki "Tesekkurun Gucu" yazisini paylasmak istedim.Daha once de cok soylemisimdir,sukretmek bana babamdan gecti.Canim pozitif babam.Tabii yurumek de dededen😁 Cocuklugumdan da hatirladigim uzere biz dedemle cok yuruyuse cikardik,sonra babam devraldi yuruyusleri.Sukur ve yuruyus saglikli bir beden- ruh icin en kolay recete.

Gelelim bu yazida neler paylasilmis olduguna....


1-Sevdiginiz iyi bir sey yaptiysa soyleyin.Insanlar dusuncelerinizi okuyamazlar.Takdir, baglari kuvvetlendirir.Keither'a gore takdirini belirten ciftler belirtmeyenlere gore daha az ayriliyorlarmis.Mesela beni istasyondan aldigin icin,copu disari cikardigin icin tesekkur ederim demek gibi.

Ingilizlerde en cok sevdigim seylerden biri en ufacik seye bile tesekkur ederim demeleri.Ve tabii ki lutfen.

2-Insan gucunden  faydalanmanizi saglar tesekkur.Is yerinde tesekkur edilmeyen calisanlar degersiz hissedip isten ayrilmaktan cekinmezler.Eger biri isini iyi sekilde yapip,isini tamamladiysa cabuk bir mail ya da telefon gorusmesi iyi gelecek ve onlari motive edecektir.

Bu konuda kendimi is yerinde cok sansli hissediyorum acikcasi hos bazen kizlar arada yeterince takdir edilmediklerine dair soylenseler de.Bunun da bir siniri var diye dusunmeden edemiyorum cunku zaten isimizi iyi bir sekilde yapmak icin ordayiz.Bazen beklentilerinin cok asiri oldugunu dusunsem de zirt pirt her seye tesekkur,yine de elimden geldigince bu sihirli kelimeleri kullanmaya cokca gayret ediyorum.Bir de mudur yardimcisi olmak icin gittigim ilk gorusmede,ekibin cok iyi bir sey yaptiginda naparsin  demisti magaza muduru.Tabii hemen gozumden sahane paralar kazanmisiz.cok ozel bir sey olmus,buyuk bir sey gecmisti.Hemen is sonrasi onlari puba goturur,birer icki ismarlarim demistim.Evet bu cok guzel olur demisti James ama sadece tesekkur etsen de makbule gecer 😆.Ben dedim bunu zaten hep yapiyorum,😁😁 Hem tesekkur etmek pub ziyareti gibi pahali degil degil mi? Bunu aklimda tutuyorum ilerisi icin James ama arada ekibimle puba da gidecegim!


3-SIKINTI veren seyi kabule donusturun.Zihnimizin negatiflige aslinda ne kadar bagli oldugunu hepimiz artik biliyoruz.Dr.Hanson'a gore,pozitif tecrubelerin beynimizden Teflon'da kayan su gibi kayiyor ve negatiflerin Velcro gibi yapisiyor.Iyimser bakmak icin fazladan emek gerekiyor.Buldugunuz her kritik yorum icin,5 tane iyi sebep bulun diyor.


4-Yazin.Tesekkurunuzu yazin.Mesela gittiginiz kahvecide garson size cok iyi davrandiysa bunu belirtin.Bu benim isimde cok onemli,cunku magazalar ona gore puanlaniyor,mudurlerin yillik raporlarinda,calisanlarin yillik denetimlerinde bu servis yuzdesi cok onemli.

Bir de tesekkur kavanozu yapin diyor 4.madde.Sukrettiginiz seyleri yazin icine atin,sonradan okuyunca neseyle dolacaksiniz.Benim kavanozum yok ama yillardir zevkle yazdigim Tesekkur Cuma'si serim var.Ve etkisi her yazdigimda daha da artiyor uzerimde.Bir de cantamda gunluk tasirim,kucuk bir defter.Hem hislerimi,hem tesekkurlerimi yazmak icin.Kesinlikle yazdiktan sonra cok daha iyi hissediyorum.Bu yazilar hep ise yarar,sizi temin ederim!


5-Sukur yuruyusune cikin.Telefonu,kulakliklari birakin,etrafa bakin.Bulutlara,yapraklara vs.Sandvic mi yiyorsunuz ,yapanlara icten ice sukranlarinizi sunun.

6-Anilariniz icin sukredin.Basardiklarinizi,maceralarinizi dusunun.Belki de ani duvari yapmak istersiniz?Ben buzdolabini bu is icin kullaniyorum,ayakli ani-fotograf albumum.Uzerindekileri gordukce,sukrediyorum.

7-Hayatta buraya kadar geldiyseniz,nice badire atlattiniz kim bilir.Iste bunun icin sirtinizi sivazlayin,hatta kendinize kocaman bir "chakkkkkkkk" diyin.Gozlerinizi kapatin,kafatasinizdan ayak parmaklariniza kadar isigin uzerinizden gectigini hayal edin ve vucudunuza size verdikleri,hissettirdikleri icin tesekkur  edin.

Iste boyle,yine okumak iyi geldi bu yaziyi.

Ben yazmayayim tesekkurlerimi bu hafta,kalemi size birakacaktim ama yazmadan edemeyecegim yine......

🍓 Bu yaziyi karsima cikaran kuafor ziyaretime,bu yaziyi ve boyle nicelerini hazirlayanlara,

🍓Okuyabilmeye,yazabilmeye,yazanlara,

🍓Sagligima,yavas yavas saclarimin koklerinin belirmesine,

🍓Neredeyse eve kadar birakan is arkadasima,

🍓Bugunku muhtesem havaya,tam kivaminda...

🍓Sagligima,sevdiklerime,isime,evimin bereketine

🍓Okudugunuz icin size,yorum biraktiginiz icin size cok ama cokkkkkkkkkkkkkk mutesekkirim.

Hadi simdi sira sizde.Bu hafta en cok neye sukrettiniz? Paylasalim,pozitiflikleri cogaltalim.Belki sizin sukrettiginiz bir sey,digeri icin onemsizdir ve farkinda olmaz,kiymetini bilmez siz paylasana kadar.Birine iyi gelmek,iyi gelmez mi ruha?

Hepinize mutlu,hayirli,kendinizi sevdiginiz,askla sarip sarmalandiginiz bir Cuma,haftasonu dilerim.Sonsuz sevgiler💓

10 comments:

  1. Daha önceki mimde hedefim müdür yardımcısı olmak demiştiniz , müdür yardımcısı oldunuz da ben mi kaçırdım? Nasıl kaçırırım.. Tebrikler :)
    Teşekkür etmek, lütfen demek bedava. Neden nazik olmayı seçmeyelim ki.. umarım sevdiklerimizi daha çok takdir eder, onları motive eder ve nazikleşiriz:) elinize sağlık

    ReplyDelete
    Replies
    1. Henuz hala bekliyorum,donem donem sira geliyor Edischar'cim.Benimki bayagi beklemeli oluyor.Hele bir olsun,yazacagim askla burada da:) Kesinlikle,bedava seyleri cogaltmaliyiz degil mi?

      Delete
  2. Bu hafta en cok sagliga sukrettim Sib'im, bir de agrilarimi dindiren Osteopath'ima 💓

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle canim,saglik en buyuk hazine.:) cok kalp.

      Delete
  3. Bende sizin Teşekkürler Cuması yazılarınızı ayrı bir seviyorum.Gerçekten bana keyif veriyor kendimi iyi hissediyorum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne mutlu bana Seyma Nil'cim,cok tesekkur ederim.

      Delete
  4. Ben her sabah uyanabildiğim, üstelik eşim ve oğlumla uyanabildiğim için şükrederim. Sağlıklı da uyandıysak ötesi var mı?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle yok Beyda,hele ki can parcalarin yanindaysa:)

      Delete
  5. Merhabalar bir mim yazdımda blog dünyasında yeni olduğum için şuan arkadaşım pek yok eğer bakmak isterseniz çok sevinirim. Cevap verirseniz sevinçten havalara uçarım :) https://canuzunyol.blogspot.com/2019/08/bir-mim-gelir-bir-mim-gider27.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gelecegim ve cevaplayacagim Can,tesekkurler:)

      Delete