04 September, 2019

Teyzemin Kayganasi


Selam Dostlarim.Umarim harika bir Carsamba gecirdiniz.Ben inanilmaz yogun bir gun gecirdim.Sabah 3:40'da Dylan'in kapiyi tirtiklamasi ile uyandim,madem dedim zaten 4'te kalkicaksin,bari kalk da adam gibi kahveni ic.Yine ac kalkmisim,hemen kendime ekmek kizarttim ve inanin su an ekmegin ustune ne surdugumu hatirlamiyorum.demek ki hala uyuyormusum yerken😂 4:30'da biricik is arkadasim Julie geldi beni evden aldi sag olsun.Nasil guzel yagmur yagiyordu sabah sabah,ferah ferah.5'te is basi.10'da isten cikacaktim.evdeki planlar carsiya uymadi ve ben 12'de yine J ile eve dondum.Hemen bir seyler atistirip yattim,kalktigimda bir sersemlik,kendime gelmem vakit aldi.Kendime gelmem gerekiyordu ki yapmam gereken isleri yapayim.Islere girismistim ki,Yeliz geldi,hemen bir kahve molasi,ki ikimize de cok iyi geldi.Sonrasi ben islere devam.

Eylul'de tazelenmeye girenlerdenim ben.Bu hafta bayagi uretken oldu.Yazliklar catiya kaldirildi,yikanacaklar yikandi,su anda makinenin son turu bitirmesini bekliyorum,insanlah bu hafta annemin tabiri ile gotu sogumayan makine,tatil donusune kadar dinlenceye girecek!

Tatli yorgunluk ve ferahlik,hafiflik hissettigim bunca is bitiminden sonra.Oyle iyi geliyor ki bana ev isleri.Yarin da yine detayli bir temizlik yapacagim misafirlerim gelmeden,ohhhh mis.Tipik yengec burcuyum,evimi ve icinde gecirdigim zamani cok seviyorum.Kizlari da suladim,pencere onundeki kisnisimin kurumus yapraklarini topladim.Bir ara ellerim yumusatici kokuyordu,sonra kisnis kokusu devraldi koku duygularimi harekete gecirmeyi.Ne buyuk bir nimet oldugunu unutmak istemiyorum koklamanin!


Gelelim ne zamandir paylasilmayi bekleyen bu tarife.Benim muhtesem bir teyzem var,yillar icinde bahsi pek gecmistir,duymussunuzdur.Bana supriz yapti ve son ziyaretimde Istanbul'a geldi.Canim teyzem,cok ozeldir benim icin,bizim icin,Baskadir her yonden.Yegenlerine dost olmus,cilgin yegenlerinin kararlarina hep saygi duymus ornek bir teyzedir.Ama biz ona teyze demeyiz,o bizim biricik Asuman'imizdir.Ben de benim minnoslara boyle teyze olabilirsem ne mutlu bana.

Iste yine bize geldigi ogleden sonralarindan birinde,cay saatinde size kaygana yapayim dedi.Bizim icin otlu ince ekmek,belki kimisi tuzlu krep diyebilir.


Tarife gececek olursak.Teyzemin en tarif verebilecegi sekilde😆


Buyukce bir kasenin icine 2 yumurta kirilir.Iyice cirpilip,1 su bardagi su, 4 yemek kasigi beyaz un, 1 yemek kasigi misir unu,1 tutam tuz iyice topak kalmayacak sekilde cirpilir.Misir unu koymak zorunda degilsiniz.Su yerine hamsi suyu da koyduklarini soyledi teyzem tat versin diye.Kivami krep kivaminda olacak,hatta birazcik koyu bile olsa sorun olmaz.

Iste bu karisimin icine ille de bir bag maydanoz (bu iste olmazsa olmaz).Taze nane,dereotu koyuyorsunuz damak tadiniza gore ki teyzem baharat da koyuyormus.Orta ateste, isittiginiz tavada,az yagda yavas yavas arkali onlu kizartiyorsunuz.Yaginiz bittikce biraz ekleyebilirsiniz.

Iste bu kadar.5 cayina renk katacak basit bir tarif karsinizda...Afiyet olsun.

Sevgiyle kalin,iyi geceler😍

6 comments:

  1. Tarif defterime attım bile , kahvaltıda denenir :) kayganayı biz başka bir şeye deriz ama bu da çok lezzetli görünüyor

    ReplyDelete
  2. Teyzenizin ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor :))

    ReplyDelete
  3. Kara kara düşünüyordum, bak bu akşam böyle bişey yapayım, teşekkürlerrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. simdiden afiyet olsun o zaman Ecehan'cim...:)

      Delete