28 October, 2005

yazdim,sildim,yazdim,sildim

bugunlerde konsantrasyonum cok bozuk nedense,yazmak istedigim seyleri,yazmak istedigim sekilde yazamiyorum,yazsam da begenmiyorum.halbuki ne kadar guzel hava,berrak ogleden sonra gunesi disarda.halbuki uyarilmistik yagmurlarimiza karsi... kis gunesi iste,sahneye en son cikan nazli assolistler gibi.geldi mi tam geliyor,kalbimizden vuruyor bizi,doyamiyoruz.bolca alkislayalim inse bile sahneden,geliverir yine en guzelligiyle,cok sevdigim sezen aksu misali.yine doydurmadan kendine,bi bakarsiniz tadi damaginiz da,gidivermis,bir sureligine ama tekrar gelisini iple cekersiniz,yuzunuzde kocaman bir gulumseme,kalbinizde tam bir tatminkarlikla...

ben daha fazla konusmadan sandvic barimda yapacagim sandviclerden bir ornek vereyim istedim.ton baligi diyince benim aklima ilk,yaptigim ve nedense asla pek de sevilmeyen salatalarim gelir cunku bizim ev ahalisi ve gelen misafirler pek sevmezler oyle degisik! seyleri.hatta hatirliyorum annemin kuzeni,ramazanda geldigi zaman yapmistim bu salatayi ve o zamandan sonra bana hep dardanel tonlu diye hitap etmisti:)ne de guzel olur bol limonlu.

bizim buralarda pek sevilir sandvic,hersey koyulur icine,benim de en favorim tonludur.bir kutu dardanali suzdukten sonra mayonezle karistirirsiniz,isterseniz icine misir da koyabilirsiniz.sonra keyfinize gore sectiginiz ekmeginizi,isterseniz tereyaglarsiniz ve icine koyarsiniz ton baliginizi.uzerine salata,domates cok guzel gider ve ben yaninda hep tursu ve zeytin yerim nedense.getirmek isterseniz okulunuza(ben tasirdim sandviclerimi bazen universiteye
giderken),ayri bir tad olabilir sizin icin diye anlatmak istedim.

bir de MOZAIK PASTASI cekti canimiz gecen gun.benim hayatimda ilk yaptigim pastadir,babaannemin yigeninden ogrenmistim.hep de hazir pudingle yapmisimdir.gecen gun sanirim ya pastacidan ya da portakal agacindan buldum tarifi,yapiverdim,cok da kolaymis ve daha da lezzetliymis bu sekilde.ben tuzsuz yagim olmadigi icin tuzlu yag ve kakao tadini daha cok sevdigim icin de 1 paket potibor biskuvi kullandim.kakaosonun icine de rondolanmis findik ekledim degisiklik olsun diye.tarifini yayinlamiycam cunku haksizlik etmek istemem,daha onceden yayinlandigi icin.uzerine de findik serptim servis yaparken,cok keyifli oldu yemesi benim icin.kakao ve findik super bir uyumdur bence.siz de belki farklilik yaratmak istersiniz diye dusundum.afiyet olsun.





4 comments:

  1. selam tatli cadi,onlar guzel yapamamislardir belki ondan,hem sevmek zorunda da degilsin ki,ben hic sanmiyorum ki annem-babam sevsin bu sandvici.ben balikci oldugum icin,her halinde bayilirim yaninda az da olsa salatam,deyme keyfime...

    ReplyDelete
  2. Sibella, benim için de somon füme, kapari taneleri ve beyaz soğan halkaları içeren bir sandviç yapar mısın? Londra'ya gelip, sandviç barına uğradığımda yemem için:)

    ReplyDelete
  3. ilk goz agrim icin ben neler yapmam ki burcukusum,gel ne varsa hepsi senin olsun bardaki ve tabiiki ozel istegin de:)

    ReplyDelete
  4. selam burcu tekrardan,ben tabii burcuyu goeunce atladim burcukusu diye:)kusura bakma,dedim ya bugunlerde bende birseyler eksik,konsantrasyon gibi.neyse sayende burdan ona da belirtmis oldum:) cok isterim gelmenizi inan ki,sevgimle gelincik:)

    ReplyDelete