21 October, 2005

bademli kurabiye

malzemeler:

115 g tereyag veya margarin
175 g toz seker
115 g un
2 tatli kasigi badem esansi(ya da vanilya esansi)
115 g rondadan gecmis badem

yapilisi:

firinimizi 150 derecede onceden isitalim,iki tepsisimizi tepsi kagidi koyup yaglayalim.

elektrikli mikser yardimi ile margarin yada tereyagimizi krema haline getirelim.sekerin 80 gramini ekleyelim,yumusak bir hale gelinceye kadar cirpmaya devam edelim.unu,bademleri ve esansi ekleyelim.iyice karistirip,tatli kasigi yardimi ile tepsimize dizelim.25 dk pisirin diyor orjinal tarifte,ben,belki de firinimdan kaynakli,pismediklerini fark ettim 25 dk sonrasinda ve biraz daha zaman verdim,toplam olarak neredeyse elli dk,surekli kontol ettim,hafif kizarinca firindan aldim.kitirimsi,yumusakti.ertesi gun daha lezzetli oldugunu dusunuyorum.aksam yaptim ve bu sabah tukendiler,sanirim bu tadindan bir fikir verir..servis yapmadan once uzerine geri kalan sekeri serpistirelim.afiyetler olsun..

not:eger ki bir tasla iki kus vurayim,gunumde misafirlerime iki degisik cesit sunayim diyorsaniz,badem esansi yerine vanilya esansi,badem yerine findik yada ceviz kullanabilirsiniz ayni olcude.bunlari karistirmadan karisimi ikiye bolun ve seciminize gore eklemenizi yapin.

2 comments: