16 December, 2005


EGENIN KOKULARI YAYILIR BURALARA:)

Adascimin kahvesinden bahsediyorum tabiiki,zevkle okudugum,yeni bitkilerle tanistigim,lezzetini damak tadima uygun buldugum ve illaki yapmak istedigim lezzetlerin yasadigi yer orasi..Adasimin kahvesi diye demiyorum ama cidden guzel ve ozel bir yer orasi.

Yanda gordugunuz tarifler benim ne zamandir yapmak istedigim,en sonunda yapabildigim ve keyifle yedigim lezzetlerdir.FIRINDA BROKOLI VE ZEYTINLI POGACA.Tarif defterime yazarken tarihini yazmak aklima gelmedi ne yazik ki ama siz kolayca bulursunuz Sibel'in kahvesinde yolunuzu hatta nice baska lezzetlerle karsilasirsiniz.Ben brokoliyi cok severek yedim,benim gibi agaccikli sebzeleri seviyorsaniz besamel soslu kacirmayin derim,ben daha once karnibaharlisini yapmistim(bakiniz 13 november),cidden yenilmeye deger oluyor iki yemek de.Israrla tavsiye ederim,soguk kis gecelerinde isitir kalbinizi ve paylastiginiz insanlari da..

Denedigim ikinci tad da zeytinli pogacalardi,zaten zeytine karsi kucuklugumden beri ayri bir tutkum oldugundan,-her ne kadar alirken en pahalisini istesem de en iyisi hangisi bilemedigimden,neyseki gecen gun bizim fish&chips' ci teyze yanimizdaydi da o onerdi,sele zeytinini:)-tabiiki denemeden edemezdim.Orjinal tarifte icinde patates de vardi ama ben nedense patatesi bir pogaca ve boreklerde yiyemem,o yuzden cikardim onu,sadece yesil ve siyah zeytinli yaptim ve cokkkkkkk severek yedim.Eline saglik adascim,daha nice guzel tariflerini bekliyoruz...

Bu arada kendi yaptigim usulun tarifini de vermek isterim sirf zeytinli yemek isteyen varsa:

malzemeler:2 adet yumurta,birisinin sarisi uzerini fircalamak icin,150 g becel(ben flora kullandim,yumusacikti),1 tatli kasigi tuz,2,5 su bardagi un,1 tatli kasigi kabartma tozu,1 minik kase ayiklanmis siyah ve yesil zeytin...

yapilisi:tuzu,yagi,unu,kabartma tozunu,1 yumurtayi karistirp elimize yapismiycak bir hamur haline getirelim.hamurdan minik parcalar ayirip,acalim ve icine zeytinlerimizden bir parca koyup,kapatalim,yuvarlak bir sekil elde edelim.uzerlerini yumurta sarisi ile fircalayalim ve uzerleri kizarana kadar pisirelim..Afiyet olsun...

Haydi simdi hep beraber Sibeli'in kahvesine,mis gibi Ege havasini icimize doldurmaya...Hafta sonu haftasonu iyi gelir hepimize:)sevgimle..tesekkurler adascimmmm...

4 comments:

  1. Canım benim, ne de güzel anlatmışsın! Ellerine sağlık, afiyet şeker olsun! Buralardan çok uzaklara o kokuların duyulmasında aracılığım olduğu için çok mutlu oldum, inan ki..
    Sevgilerimle!

    ReplyDelete
  2. Lüp lüp :-)

    Bakiyorum link olayini da yutmussun artik,

    Patetes corbasi ne zaman?

    ReplyDelete
  3. selam

    sibelcim,bebim icin buyuk bir zevkti yemek ve anlatmak inan ki:)

    delightcim,pazar gunu yapiyorum o corbayi,nole yemegi icin,yanina da taze pismis ekmek..biraz daha sabir sekercim...link olayini cozerim tabiiki tutorum kim,daha cozmem gereken cok sey var ama:)

    sevgimle

    ReplyDelete
  4. Looking for information and found it at this great site... » »

    ReplyDelete