05 December, 2005












salata ve eristeli pilav!

evet eristeli pilav diyorum cunku gordugunuz gibi kaynadiktan sonra minik minik oldular:)
yazin can sIkIntisindan eriste yapmistim,pek severim hazir alinanlari,hadi bu sefer de ben yapayim dedim,ne de olsa vaktim vardi,yemesem bile kavonozlarimda gururla seyrederim..turkish cookery'den aldim tarifini.tabii ki hayatimda daha once hic yapmadigim icin,ve yapani da gormedigim icin ben normal bicakla kestim kendimce,pizza kesicim catidaydi o zaman..velhasil yaptim, kuruttum..kavanozda pek SIK durdular gecen haftaya kadar:)

ne zamandir da bir tarif ariyodum acaba ne yapsam diye,sonsuz nimette,umit usta ile karsilastim,orada buldum tarifi ciftlik eristesi olarak geciyordu yanlis hatirlamiyosam(www.umitusta.com) (bu arada kisa yoldan link vermeyi ogrensem pek sevinicem:) tulum peynirli,kasarli,feslegenli,tam benlik dedim,iste eriste musveddelerimi degerlendirmek icin bir firsat..

tabiiki ben tarife tam uymadim,sadece bir cesit peynir kullandim,ayni kendi makarna tarzimda pisirdim,feslegeni de zeytin yagi ile karistirip makarnanin uzerine doktum..yendi tabiiki ama hic oyle onceden yediklerime benzemedi ne yazik ki..yine de paylasmadan edemedim,her zaman guzel tarifleri guzelce cikartamiyorum elimden,bu halimi de bilin diye:)

salata da feslegenli,domatesli,3 kasik zeytinyagli,1 kasik beyaz sarap sirkeli ve bol maydonoz,kekik ve dereotlu,tabiiki kuru bunlar..

iyi haftalar olsun,arada fiyaskolarimi anlatmasam,mutfagim mutfak,cileksuyum cileksuyu olmaz:)iyi haftalar..

9 comments:

  1. Fiyaskosuz mutfak olmaz. Cesaret edip erişte yapmışsın. Ellerine sağlık.

    ReplyDelete
  2. selam kizlar saolun seker yorumlariniz icin:)

    ReplyDelete
  3. Salatayi görünce bizim en sevdigimiz salatayi yazayim dedim.Jamie Oliver in kitabinda yanilmiyorsam.
    Baby Spinach lari bilirsin sanirim,onlari yikadiktan sonra kaba koyuyorsun, üzerine limon suyu( yarim limonun hatta sonra biraz daha eklerisn tadina göre), tuz karabiber,sonra biraz zeytin yagi,bezelye(biz donmuslari kullaniyoruz, acilinca cok az mikrowelle ye koyup biraz cigligi gittikten sonra soguk suyle bir calkaliyoruz,yoksa sicak bezelye salatina icine girince yapraklar cöküyor bir anda),en son olarakta ufalanmis beyaz peynir(feta),hepsini söyle bir karistirdinmi süper bir sey oluyor,denemedi isen dene.

    ReplyDelete
  4. sibellcigim eristeyi cok severim ben. eminim tadi cok güzel olmustur, kellyye sormak lazim, sen alcakgönüllü olucan diye milleti yaniltabilirsin burda :) ellerine saglik, ösledim bee...

    ReplyDelete
  5. sevgili TD deniyecegim,rahsancim bende ozledim ya,bitir su dersleri aartik yaaaa:)

    ReplyDelete
  6. Sibelcim, dur seni sevindireyim:) Kısa yoldan link vermek için üzerine tıklanacak kelimeyi seçiyorsun (burada Ümit Usta mesela:) sonra kelimen seçiliyken üstteki link işaretine tıklıyorsun (text color'ın hemen yanındaki işaret). Minik bir kutu açılıyor, oraya yazıyorsun web adresini. Hepsi bu kadar. Kelimenin altı çizilip rengi değişiyor zaten hemen.
    Sevgiler!

    ReplyDelete
  7. adaslarin sultani ne diim,cok tesekkurler:)hemen deniyeyim:)

    ReplyDelete
  8. Ne güzel , ne sıcak anlatmışsınız. Keyifle okudum. Okurken bende kendi anılarımı düşündüm.. En kısa zamanda sevdiklerine kavuşman dileğiyle..
    Sevgilerimle:)

    ReplyDelete
  9. cimcime'cim saol iyi dileklerin icin,ben o gun icin yasiyorum:)insanlah yakinda:)sevgimle

    ReplyDelete