23 March, 2006

Spaghetti bolonez

spagetti bolonez
Kendimi bildim bileli makarna delisiyimdir ben.Et yerken favori makarnamdi spagetti bolonez.Ben yanina bir de ekmek yerdim ki sosuna banayim,mis mis.. Kilolar bosuna gelmedi tabii...
Bu makarna aslinda yine misafirler varken yapildi.Yemiyorum ama hala yapmayi seviyorum,insanlar da begenince yemis kadar memnun kaliyorum.Herkes farkli yapiyor bolonez sosunu,bu tarif ise benim eski patronumun uydurmasi ve benim uydurmamin sonucu..Ne varsa,ne kadar varsa icine katalim felsefesi,ise yariyor bazen,olcuydu,tartiydi gerek olmadan..
iste kullandigim malzemeler:
  • 1 paket spagetti
  • 300 g kadar dogranmis mantar
  • 1 adet kirmizi dolmalik biber,dogranmis
  • bir kac dis sarimsak
  • bolca salca(ben hazir makarna sosu ve salca kullandim ekstra kirmizi olsun diye)
  • bolca baharat
  • yarim kilo kiyma
  • yarim sarap bardagi kirmizi sarap
  • 1 tatli kasigi balsamik sirke
Makarnayi istediginiz kivama gore haslayin,kiymayi salca ile kavurup diger malzemeleri bolca ekleyin..Sosu pisince makarnanin uzerine dokup servis yapin.(ben makarnayi yaglamiyorum artik).Mis gibi kokular yayilsin,misafirleriniz tadina bakinca mest olsunlar...

7 comments:

  1. makarnalar lüp lüp iyi gidiyor valla,ben en cok , jambon,mantar,dogranmis siyah zeytin,crem fraíche krema,beyaz sarapli ya hastayim,ama bolonez deklasik bir tarif herhalde

    yiyelim güzelleselim

    :-)

    ReplyDelete
  2. ooo senin tarif de pek asortikmis..eminim guzeldir,benimki jambonsuz olsun lutfen....:-)

    ReplyDelete
  3. Yum, yum, yummy, yum. Oh, and did I mention YUM?

    I LOVE UUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

    ReplyDelete
  4. ağlayasım geldi valla. Annem banada yapardı böle güzel şeyler. Ama şimdi böle ancak bloglardan görüyoz :D

    ReplyDelete
  5. keloshhhhhhhh:)yum yum :)

    ismail'cim annen yine yapar sana,uzulme,cok ozlediysen kendin de yapmaya calis:)

    ReplyDelete