28 April, 2006

ispanakli pogaca

Dunki saglikli ve hafif yemekten sonra,bugun karsinizda yumusacik,mis gibi,kahvaltilik,5 caylik bir pogaca var..Mis kokulu,agizda dagilan,neredeyse 3 gun,ekmeklikte kalsa bile uzeri acik hala tazeligini koruyan..

Ispanagi cok seviyorum ben,pogacada daha once hic kullanmamistim,canim nicedir mis gibi yufkali borek istemekte,ama guzel yufkalar olmadigindan burda,bu hasretimi Istanbul'a saklamaktayim..Ya da Nurdan'in tavsiyesine uyup,ben acacagim yufkasini:)Simdilik bu enfes pogaca ile dindi biraz hasretim..Insanlah yakinda oralarda olurum da bol bol,ozellikle su boregi yerim:)

Tarif Lezzet dergisinden,kardesleirm getirmisti gelirken,ve icinde minik bir kitapcik vardi,borekler ve pogacalar icin..Bu ordan yaptigim ilk tarifim..Aynen yaziyorum:



malzemeler:6 kisilik

  • 125 g margarin
  • 2 yumurta
  • 4,5 su bardagi un
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 tatli kasigi karbonat
  • 1 tutam tuz

ic malzeme icin:

  • yrm kg ispanak
  • 250 g lor peyniri
  • 2 corba kasigi siviyag
  • tuz

uzeri icin corek otu,nerden uydurup,eklediysem,simdi fark ettim olmadigini:)

yapilisi:

1-Margarini eritip,ilitin.1 yumurtanin aki ile sarisini ayirin.Unu kaba eleyip,ortasini acin,icin,1 yumurta,1 yumurta aki,margarin,siviyag,yogurt ve karbonati ilave edip,karistirin,Tuz ekleyip,yogurun.Uzerini nemle bezle ortup,15 dk,dinlendirin.

2-Ispanaklari temizleyip,yikayin ve suzun.iri iri dograyin.sivi yaggda pisirin.ilininca suyunu suzup,kaba alin.lor peyniri ve tuz ile harmanlayin.

3-Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip,icine malzemeyi koyun,oval ya da yuvarlak sekil verip kapatin hamurunuzu.Pogacalarin uzerine kalan yumurta sarisini surun ve onceden isitilmis 180 derecede 20 dk pisirin...afiyet olsun..

Uzun sohbetli,keyifli,leziz kahvaltili,kahkahali bir hafta sonu gecirmeniz dilegimle..

not:bloggeri zor actim nedense,size de olur mu?yazim basilmadi uzun sure..cileksuyu.com'dan yorum gonderemedim,sanirim onlarin da degismesi gerek,ne karisik isler bunlar:0)dostlar anlatir durur,ben yine zor anlarim..

20 comments:

  1. blogum kafayi yedi,karisti,once comda cikiyor,sonra blog spotta cikti 4o saat sonra nerdeyse..com yorumumu almiyor,blogger aliyor..ay cok stres oldum,kendime bi yorum yazayim dedim,denemek icin..elime saglik pek guzle olmus:)

    ReplyDelete
  2. Demek işler karıştı Sibel! Benim de başıma hep olmadık şeyler geliyor da, yalnız değilim diye sevindim:-)) Poğaçalar mıh mıh, yalnız margarini çıkar, tereyağ sok içine derim...

    ReplyDelete
  3. hem pembeler , hem çilekler . ne güzel bi blog bu böyle . çok güzelmiş : ). hemen poğaça denemem lazım ,süper dolgun görünüyor

    ReplyDelete
  4. belki de biliyorsundur ama Dalston turkish food center (TFC)da gulluoglu yufka bile var,zaten dalstonda simit bulmus biriyim ben, Anatolia bakery aklında olsun canım.

    ReplyDelete
  5. selam oya abla,evet karisiyor oldukca SIKca bende,ama pes etmiyorum valla..bende dusundum ama acaba ayni olur mu dedim,sen diyorsan bundan sonra hic almiym eve hatta..tesekkurler uyarin icin..

    Dilek'cim cok saol.ben bugun bi posta daha yaptim,pogaca ozle birsey bence:)

    selam biscuit,tanistigimiza memnun oldum...evet cidden dolgundular,puf puf:)

    neslosh'cum ben TFC'ye cok yakin oturuyorum biliormusun,yurume mesafesinde:)ben aldim yufka ama dondurulmustular,kullandim,hatta ispanakli yapmistm galiba,blogdada yayinlamistim ama o yufkalar,bizim mahalle yufkacilarininki gibi gelmedi bana,o yuzden bi daha almadim..senin dedigin anatolia nerde,yumusak yufka mi satiyorlar..operim

    ReplyDelete
  6. canim kokusu burnumda tüttü cok leziz görünüyolar, ellerine saglik, hmmmm, mis missss
    buarada siten hayirli olsun, süper walla, iyice incelicem soora, ama galiba bi fark yok?

    ReplyDelete
  7. hayır hayır anatolia bakeryde simit var,idare eder,aynısı degil ama tadı benzer ozlemini giderirsin.Dalston TFC de bildigimiz yufka var dondurulmus degil.

    ReplyDelete
  8. RAHSANIM BENIM SAOLASIN..evet sitede bir fark yok,simdilik anlayabildigim tek sey bu site hakkinda:)

    sefacim,nedir ikinci test?

    neslosh'um saol,bkkim bizim burdakilerde de varmidir acaba,varsa harika olur.x

    ReplyDelete
  9. ellerine sağlık canım,dergilerin işe yaramasına sevindim,annemde yanımdaydı" bak senin içinde çok iyi oluo,sende yaparsın tarifleri alıp " dedi,saol ablam...bu tarifin tam benlik...seviyorum hamur işini...:)

    ReplyDelete
  10. canim demek annem de gordu "bilgisayar defterimi":)bence de iyi oldu,cunku geldigimde kitap falan tasimama gerek kalmaz,hemncecik burdan bakiveriririm:)operim.

    ReplyDelete
  11. bu poğaça ne de güzel görünüyor. eline sağlık.

    ReplyDelete
  12. tesekkur ederim hulya abla:)guzel gozler guzel gorur derler:)

    ReplyDelete
  13. nescim,afiyet seker olsun ikinize de simdiden..sevgiler...

    ReplyDelete
  14. siboşum.1 temmuz istanbulda olabilecekmisin.seni çok özledim.

    ReplyDelete
  15. What a great site
    »

    ReplyDelete
  16. Well done!
    [url=http://xpopotsn.com/nguq/hxgt.html]My homepage[/url] | [url=http://xrcpeyrk.com/fzxo/hahu.html]Cool site[/url]

    ReplyDelete
  17. Nice site!
    http://xpopotsn.com/nguq/hxgt.html | http://gcjdhwnm.com/xash/ishs.html

    ReplyDelete
  18. Sevgili Sibel,

    Ispanakli pogacayi kepekli un ve sadece sivi yag (zeytinyagi) ile yaptim, cok guzel oldu.
    Tarifi bizlerle paylastigin icin cok tesekkurler

    ReplyDelete