07 April, 2006

Mahlepli kek


mahlepli kek

Bu tarifi Sevgililer Gunu doneminde yapmistim,Kel'in teyzesi yemege geldiginde,son anda..Kendisi burdayken ve ben kendisinin varligindan sIkIlinca kendimi mutfaga ativermistim,tatli yapma bahanesiyle...

Hayatimda hic mahlep kullanmadim,ama guzel birsey oldugunu hep bilmisimdir.Ve ne alaka ise gelirken Pinarcim'dan istemistim,sagolsun getirince bende mahleple acaba neler yaparim arayisina girdim ve bu kolay tarifle karsilastim..Ilk yaptigim kekler boyleydi benim,3 yumurtali,yogurtlu,ezbere..Kimi zaman findik katardim icine,kimi zaman tarcin,kimi zaman hepsinden.Dar gunde yapilicak en kolay tarifti benim icin,moralim bozukken yaparsam eger kek bana kuserdi,kabarmazdi hic..Bu kek kabardi,hatta kabi dar geldi,seklen hayalimdeki keke benzemedi ama piserken yayilan kokusu cok davetkardi ve yerken de ozledigim ilk keklerim gibiydi...Haftasonu icin caya gelen dostlarla paylasmak icin cok ideal bence...Halam olsaydi eminim yogurdun icine katar yerdi..Bende cok seviyorum yogurt ve kekin uyumunu..Size uyumsuz geliyorsa krema koyabilirsiniz,Kelosh'un teyzesi gibi..

Tarif www.genclikdunyasi.com'dan.. Afiyet olsun,iyi haftasonlari...

malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagi sut
2,5-3 su bardagi un
1 su bardagi sivi yag
2 yemek kasigi mahlep
1 su bardagi toz seker
1 paket kabartma tozu
yarim limon suyu
2-3 yemek kasigi kakao

yapilisi:
yumurtalari sekerle cirpin,sivi yagi ve sutu katin.karistirin.mahlebi ekleyin.unu,kabartma tozunu,limon suyu ekleyip karistirin.Bir kismini ayirip kakao ilave edin.yaglinmis kek kalibina karisimlarinizi ekleyin.180 derecede,30 dk pisirin.uzerine pudra sekeri ile servis yapin..

10 comments:

  1. eline saglik sibella, bu nahleo in tam olrak neyin nesi,kimin sesi daha önce pek duydugumu hatirlamiyorum ?
    Birazda sen bilgilendir bizi dimi :-)

    slmlar
    TD

    ReplyDelete
  2. selam delightcim.bilgilendirmem mi,sen sorunca bir kac linki yazdim bile hemen..idris agacinin meyvesinin ickisminin ogutulerek un seklinde piyasaya sunulmasi imis mahlep.afrodizyak etkisi de varmis hatta..redhouse'da "mahaleb" european cherry olarak geciyor..kokusu harika..dilerim anlatabilmisimdir..
    sevgimle..

    ReplyDelete
  3. Çok güzl gözüküyo siboş ablosm inşallah geldiğinde de yaparsında bnde yerim eline sağlık

    ReplyDelete
  4. sibelciim ellerine saalik canim :)

    ReplyDelete
  5. kizlar tesekkur ederim,gelince sizlere de yapacagim,mis gibi cayla,yiyecegiz:)

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. iç sibella! yani gerektigince.
    dostluklara, güzelliklere, sevgilere...
    (bu önceki yazi için bir yorum tabii, belki ona bakmazsin diye buraya yazdim)
    tijen
    mahlep yabani bir kiraz türü, genelde iç anadolu'da ve güneydogu anadolu'da yetisiyor. mardin'de dügünlerde yapilan 'iklice' (veya kliçe) çöregine konuyor. bur ufak mahlep bilgisi!

    ReplyDelete
  8. selam tijen abla..tesekkurler bilgiler icin..kokusundan taa oralardan gelmis oldugunu tahmin etmeliydim aslinda:)sevgimle..

    ReplyDelete
  9. ellerıne saglık canım yaaaa

    ReplyDelete