02 April, 2006

Nasildi haftasonunuz?Hos vakit gecirdiniz mi?Dinlendiniz mi?Rahatladiniz mi?Gordunuz mu gokkusagi,yagmurun sesini dinlediniz mi,arkasindan cikan mis gibi gunes tazelik hissi verdi mi gonlunuze..Sonunda bahar geldi mi yureginize,ya da gecti mi baharin vesile oldugunu dusundugunuz bahar sikintilari icinizden..Ictiniz mi mor bardakta gullu saraptan,misafirleriniz geldi mi,eviniz senlendi mi cocuk sesleri,kopek hareketliligi ve sevilen dostla atilan sen kahkahalarla...Ne mutlu size, sizi mutlu eden seyler yasadiysaniz..Ne yasadiysaniz yasayin,dilerim yeni bir hafta icin hazirsinizdir,dilerim iyi baslarsiniz,haftasonunu da boylelikle iyi karsilarsiniz:)Iyi haftalar,iyi Nisan'lar olsun...

Ben yine pisirdim tabii ki,ne kadar hamur islerini azaltmak istesem de,cocuklar geldiginde kiramiyorum,hos onlar istemiyor ama ben onlar icin seker tarifler yapmayi cok seviyorum.Ozellikle veli toplantisindan guzle sonuclar gelmis,ve donem tatilleri basladiysa,kim odullendirmek istemez ki kucucuk,sevgi dolu kalpleri..Iste ben bu yuzden,yarin icin,minikler icin kurabiye yaptim yine.Ilk defa kepekli un kullandim kurabiye tarifimde,ve sonuctan cok memnun kaldim.Cocuklarla yapilabilicek,cok kolay bir tarif,burdaki anneler cocuklariyla yaratici vakit gecirmek isterlerse,tavsiye ederim..Ben daha once baktigim butun cocuklarla kurabiye vs tarzi seyler yapmistim..Kendilerini cok iyi hissediyorlar:)

Isterseniz uzerlerini suslemeyin,daha saglikli olsun isterseniz.Sanirim ben suslemesiz tercih edicem bir dahaki sefere,kendim icin yaptigimda..Kitir kitir,tam kahveye bandirmalik oldu.Suslemeyi de cok seviyorum ama cok tatli geliyor benim icin..tarif the great big cookie book'tan yine..Iste tarifi:



zencefilli kurabiye

malzemeler:

  • 115 g kahverengi seker
  • 115 g yumusak margarin
  • bir tutam tuz
  • bir kac damla vanilya esansi
  • 175 g kepekli un
  • 1 yemek kasigi kakao
  • 2 tatli kasigi toz zencefil
  • biraz sut(ben kullanmadim,hamuru toparlamak icindi,gerek kalmadi)
  • suslemek icin:pasta susleri,kuru visne(glace cherries),pudra sekeri ve su karisimi(3 yemek kasigi pudra sekerine 1 yemek kasigindan az su),hazir renkli seker hamuru(super cook'tan,tupte idi-kirmizi olan)

yaplisi:

  • firini 190 derecede onceden isitmaya baslayalim.Isterseniz tepsiyi yaglayin,isterseniz yagli kagit kullanin.
  • sekeri,margarini,tuzu ve vanilya esansini krema haline getirin,spatula yardimi ile.
  • unu,kakaoyu,gerekirse sutu ekleyin karisima.Hafif unlu yuzeyde yogurun.
  • sekillendirin..
  • 15 dk pisirin.iyice soguduktan sonra isterseniz,susleyin..Afiyet olsun:)

5 comments:

  1. geç keşfettiğim, fakat en sevdiklerimden biri haline gelen bir kurabiye çeşididir zencefilli kurabiye.
    canım çekti iyi mi??

    ReplyDelete
  2. keske burda olsaydin,cayina batirip yerdin ne guzel..nefis de kkuyorlardi,kapagini acinca kutunun soylemesiayip:)

    ReplyDelete
  3. Bu soylediklerinizin hicbirini yapamadim bu hafta sonu ama sevdigimle birlikte minik oglumuzu da alip yemek yedik sevdigimiz bir lokantada. Gulduk, konustuk ama yagmurun kokusunu da cok ozledik. Oyle bir yerdeyim ki burada yagmur yagiyor ama Turkiyedeki gibi kokmuyor toprak. Sicak ve kocaman kocaman simseklerin cakarak iz biraktigi bir yagmur yagiyor ki onune gelen ne varsa silip supuruyor cok zaman. Hos o da yoktu ya bu hafta sonu.. Yine de yakinda o kokusunu ozledigim topraklarda olacagimi bilmek guzel..

    ReplyDelete
  4. böyle giderse sanirim bikini olaylarini biraz erteleme durumlari var gibi:-)
    ama cayla da bandira bandira iyi gider valla.
    lüp lüp!!

    ReplyDelete
  5. selam anonymous'cum:)

    dedim ya onemli olan sevdiginiz seyleri yapip mutlu olmak..ben de sehirdeyim,ama buralarda agac,bahce falan cok oldugundan,ben aliyorum kokuyu,bi de gokkusaini gorunce ustune,degmeyin keyfime:)ne kadar sanslisin,yakinda kavucaksin,darisi basima insanlah..

    delight'cim,sorma gitsin,bana hayal gibi geliyor bikini olayi:(kismet,belki zamanla degisir.baslarim gaza gelip:)

    ReplyDelete