10 April, 2006

turuncu kek

Turuncu Kek:)
Kekimin adini turuncu koydum icerdigi malzemelerden dolayi..Bir dolu fotografini da yayinliyorum ki lezzetini,goruntusunden,taaaaaaa uzaklardan hissedin diye..Kokusu gelmistir belki oralara dogru...Aslinda kekin adi,portakalli,havuclu,cevizli kek:)Bence turuncu daha sirin oldu,tam bahara,sicak sohpetlere yakisti..


Adascimin dedigi gibi kahve yanliz cekilmez...Guzel seyler yemeli ki mutlu olma listesine,bir sebep daha eklemeli..Hayatin ne tadi olur ki,icinde tad olmayinca...Ben boyle dusunerekten,pisirmeye devam etmekteyim..Sira saglikli yemeklere de gelicek,malzemeler alindi bugun..Bunu paskalyayi karsilama adina yaptim,pek suslu olmasa da,tadi bence tam paskalyaya uyum sagladi..
Dun aksam ruyamda babaannemi gordum,sonra duydum ki annemler babaannemi ziyarete gitmisler,sonra da bir baktim ben babaannemden haciladigim tabagimi kullaniyorum..Ruyalarim bana birseyler mi anlatmaya calisiyorlar dersiniz?Ben cok inanirim ama tersine mi yoksa anlamina mi cikicagini bilemem bir turlu..Hayra yorayim,her halukarda guzel seyler olucak galiba..Babaannecim,halalarim,okuyorsaniz haberiniz olsun,babaannemin diger porselenlerinde de benim gozum var..Lutfen onlara iyi bakin,takim olmasa da bir kac parcasini bana saklayin ne olur!!!!!!!!
Bu arada sizin de babaannenizin evi baska kokar mi,hani sanki pisirilen,karistirilan yemeklerin kokusu siner mi eve,bizimkinde siniyor,Emirgan'la karisiyor ustelik daha bir lezzetli oluyor,oyleki ruyaniza giriyor ve bunu anlatiyor oluyorsunuz babaannenize:)
Cok konustum,ok,keke geciyorum...
malzemeler:
  • 100 g yumusak tereyag ya da margarin
  • 100 g kahverengi seker
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • 1 tatli kasigi portakal kabugu rendesi
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kasigi portakal suyu
  • 100 g rendelenmis havuc
  • 50 g karisik ceviz,findik(ben sadece ceviz kullandim)-minik parcalar halinde
  • 225 g kendi kendine kabaran un
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
~kendi kendine kabaran un bulamazsaniz,bir tatli kasigi daha kabartma tozu ekleyebilirsiniz.
uzeri icin(isterseniz):
  • 250 g pudra sekeri
  • 2 yemek kasigi tereyag ya da margarin(ben yumusak margarin kullandim)
  • bir kac damla badem esansi
  • 4 yemek kasigi portakal suyu


yapilisi:
Yagi,sekeri,tarcini,portakal kabugu rendesini cirpin iyice karisana kadar.Yumurtalari,portakal suyunu da ekleyip,cirpin.Havuclari,cevizleri,unu ve kabartma tozunu ekleyip,karistirin doger malzemelerle butunlessin.(ben bu esnada mikseri kullanmadim,cunku cevizlerin,havuclarin iri kalmalarini istedim)20 cmlik yaglanmis kek kalibina koyup,onceden isitilmis firinda,180 derecede, 45 dk pisirin..
uzerini dekore etmek isterseniz:butun malzemeleri karistirip,kek soguduktan sonra uzerine yayin..Zamanla hafifce katilasiyor sekerlemesi,tavsiye ederim,ozelllikle badem kokusu cok yakisti,tamamladi keki..
Tarif "the classic 1000 cake&bake recipes"den..Aslinda ikisi de ayri tarifler ama ben kendim birlestirdim,kekime renk gelsin diye.Kitapta 1000 tane tarif var,ayri basliklar altinda,her turlu hamur islerini iceriyor..
Afiyet olsun..Sevgimle..

9 comments:

  1. canimcim benim babanemin ewine kim gitse uyur, uyku ilaci gibi bi ew, sen gelsen hic yabancilik cekmeden sende uyurdun heralde :) abimin kizarkadasi bi bayramda ilk defa gittigi ewde 3 saat uyumustu :) ama dedigin dogru babanelerin ananelerin ewlerinde hep bi huzur olur..
    ben kek hic sevmem :) bidaaki sefere cikolatali pasta rica ediciim :P ama ellerine saglik!

    ReplyDelete
  2. ellerinize sağlık alışmışız yaa genelde kakaolo sos dökerler.bak böylede güzel oluyormuş.sevgilerrr

    ReplyDelete
  3. Sibeeeel gel kahve içeliiiim!Adaşların güzeli, sen böyle "asortik" tarifler koyarsın da biz yorum yazmaz mıyız hiç?:)) Ne güzel, bi dolu güzel fotoğraf da koymuşsun, baktıkça içi açılıyor insanın sabah saatlerinde valla:) Ellerine sağlık canım, ben de böyle soslu keklere bayılırım ama yine de sossuz alayım bir dilim, hafif olsun:)

    ReplyDelete
  4. rahsanim,ben uyku delisiyim,inan ki her yerde rahatlikla uyuyabilirim:)sana cikulatali yapacagim geldigince canim soz:)

    cennet'cim tesekkur ederim..guzel oldu cidden,ben seviyorum degisik,keke uygun soslari:)

    adascim inan cok isterim karsilikli,okkali bir kahve icmek..ok ben sana sossuz yapayim canim arkadasim..ama yine de tavsiye ederim,zaten minicik bir dilimi:)sevgimle..

    ReplyDelete
  5. icing galiba glazur diye gecıyo pasta dunyasında, sormustun benim blogda simdi geldi aklıma,buraya yazayım dedim.Bu kadar kek yapma artık hani zayıflamak istiyordun?

    ReplyDelete
  6. nescim saol,bilgi icin..evet ara veriyorum artik keklere,dayabildigim surece:)

    ReplyDelete
  7. katiliyorum arkadasim,ozellikle ortakali cok yakistiriyorum ben..cayin yaninda,dostlarla,olsa da icsek,yesek cidden:)

    ReplyDelete
  8. This is very interesting site... » » »

    ReplyDelete