12 July, 2015

Okudum,bitirdim tavsiye ederim



Olanı Sevmek!!!

Bu kitabı bana Linzy almış,2008'de.30. yaşımın ilk başladığım kitabıymış ve de ilk yarım bıraktığım.

Aradan 7 yıl geçmiş,beni çağırmış ve en baştan yeniden başlamışım...Iyiki de başlamış,zevkle okumuş bitirmişim.

Kişisel gelişim kitapları içinde gayet farklı bu benim gözümde.Bu daha çok olanı kabul etmeyi,sevmeyi anlatıyor.Kısaca bakış açınızı değiştirin,olanı anlayın,aslında olan o kadar da kötü değil diyor.Bunu da 4 soru ile başarıyor.

-bu doğru mu?
-bunun doğruluğundan kesinlikle emin misin?
-bunu düşündüğünde nasıl tepki veriyorsun?
-bu düşünce olmasa sen kim olurdun?

Takipçilerinin Katie dediği bu güzel kadın,depresyonda imiş ve kendi çapında "Çalışma" diye bir yöntem keşfetmiş,bu yöntemi kendi gibi insanlarla paylaşmak istemiş.

Kısaca bence Katie,-meli ya da -malı eklerini çıkartmayı öneriyor hayatımızdan! Olmalı dediğimiz şeylerin,bizim düşüncemizden kaynaklanıp düşünce Gücü'nün bir nevi kalbimizi,kendimizi terörize etmemizi sağladığını anlatıyor!
Mesela annem evi toplamalısın vs dediğinde kendi girdiği stresi ve bana yansıttığı negatifliği hatırlıyorum! Ben çocuktum daha ben anlamıyordum temizlik hayatımızın merkezi.Kendi rahatsız oluyorsa,onun kendi halletmesi gereken birşeydir temizliğin yapılıp yapılmaması gibi bir örnek verebilirim kendimden!

Bir de "tersine çevirme" diye bir yaklaşımı var ki şöyle.Annem, Sibel evi temizlemeli cümlesini tersine çevirdiğinde,Ben evi temizlemeliyim'e dönüyor! Gibi...

Velhasıl,şimdilerde kızdığımda daha geniş açı ile bakıp ilk soruyu soruyorum kendime.Biraz daha derin bakmaya,görmeye çalışıyorum,olmalı dememeye çalışıyorum çünkü gerçekten herşeyin bir sebebi,herkesin kendince haklı olduğu bir gerçeklik var.Değiştirebileceklerim için sonuna kadar uğraşıp,değiştiremediklerim için Mutlak Güce inanıyorum.Hepimiz kendimizden sorumluyuz,"yapmalısın-etmelisin" demek kimin haddine diye düşünmüyor değilim.

Kısaca benim bu kitapla hissettiklerim bunlar,iyiki okudum.

Hepimize sakin,huzurlu bir hafta diliyorum,olanı kabul edip,sevdiğimiz.Sağlık oldukça,hiçbirşey beynimizin naklettiği kadar kötü değil aslında,yürekle yaşamak gerek mutlu olmak için;)






No comments:

Post a Comment