01 October, 2017

Hosgeldin Ekim❤️ ve Sibel'in sigarayi birakma meydan okumasi!


Selam dostlar! Mutlu,huzurlu,sakin bir Pazar gununden sevgiler.Hafta ici bu Pazar hicbir sey yapmayacagim diye soz vermistim kendime ama yine duramadim.Kisisel bakim,onarim islerinden sonra,iki camasir makine yikandi,ev soyle bir supuruldu.zeytinyagli fasulye pisirildi ve ben kahvemi icip,yazmaya koyuldum.Bunun oncesinde de palo santo yaktim,dumanini evde gezdirdim,Kutsal odun diyorlar palo santo'ya Guney Amerikalilar,enerjiyi temizlemek,iyilesmek icin yakiyorlarmis.Yoga girl'den ogrendigim bir sey oldu bu.Ne zaman tazelenmek istesem,evi temizledigimde yakiyorum.Bugun yakmamin sebebi ise yeni baslangiclar icin,pozitif enerji,devamlilik diliyor olmam!Sonbahar yeni baslangiclar icin muhtesem bir mevsim!

Pazar Pazar nerden blog yazasim geldi hemen anlatayim.

Sanirim Cuma gunu Ozlem'in IG hesabinda yeni bir meydan okumadan haberim oldu.Blogcular 21 gun icin,kendilerine blog yazmak,gunlerini anlatmak icin meydan okuyacaklardi.Meydan okumayi baslatan blog sahibesinden  ilk kez haberim oldu. Rutinin icindeki devinimi yakalamak!Ozlem'i ve Mari'yi okuyunca ne guzel ben de katilayim dedim,sonra neredeyse hergunum ayni olunca,neden bahsedicegimi bilemedim ve vazgectim.Hos her gun guzel olmayabilir ama her gunun icinde guzel bir sey mutlaka vardir diye dusunmeden edemedim(sag olsun pozitif dusunce hesaplari,bunu kafama kazidilar😀) Sonra da anti-sosyal calisma saatlerim bundan vazgecmeme sebep oldu.

sadece bir tane sen var!

Sonra da aklima,Stoptober geldi.Teyzos sagolsun,sigarayi birakmak icin Ekim'i beklesek demisti gecen hafta.Kendisi daha once 5,ben 6 ay birakabilmistim.O yuzden Ekim ayinin kendime meydan okumasini sigarayi birakmak icin kullanmaya,bu vesile ile gunluk tutmaya,destek almaya,istemeye karar verdim ve bu gun basladim.

Stoptober,Stop ve October'in birlesimi tahmin edersiniz,insanlar bu ayi  sigarayi birakmak icin kullaniyorlar,ya da alkol.Eger 28 gun birakabilirsek, tamamen birakabilmekte 5 kat daha avantajliymisiz.Gorecegiz bakalim.



Ilk olarak Stoptober'in sayfasina girdim ve sayfanin dedigine gore 3 sebepten sebep ay sonunda Stoptober'a tesekkur edecekmisim ki  bu sebepler:

-saglikli yasam:ne kadar uzun sure ictigimizin onemi yok,birakir birakmaz yavasca sagligimiza kavusacagiz.
-maddi acidan:daha once de soylemistim,sigara.tutun cok pahali ve kucuk pakette satilmiyor artik, marketlerde kapali raflarda satiliyor.
-ailemi korumak icin: ben cocuklarin yaninda sigara icmem,hatta ictigimi bilsinler istemem.cumartesi sabahi kalktigimda,Fred'in sigara koktugunu fark ettim,onceki aksam bu kucucuk oturma odasinda 4 kisi tutuyordu,pencereler acik,mumlar yanik olmasina ragmen oglusum les gibi kokuyordu.Kendimden tiksindim resmen,sanirim en cok bu tetikledi ne zamandir kafamda dolanip duran birakma kararini!
Bu sefer,kisisel!
Sonra e-mail gurubuna kayit oldum,FB'dan stoptober'i takibe aldim ve Smokefree adinda yeni bir uygulamayi telefonuma indirdim.Bana hatirlatmalarda bulunacaklar,eger sigara krizim gelirse messengerdan baglantiya gecip,destek alabilecegim.

Neden bu kadar detayli anlattim hem size,hem kendime cunku ben daha once cokca sigarayi biraktim.Ama o beni birakmadi!En uzun ayriligimiz 6 ay surdu!Donem donem ictim,biraktim.Sosyal iciciyim dedim kendimi avuttum.Bu sefer sosyal icicilikten de kurtulmak istiyorum cunku kendimi kandiriyormusum!!!! Hayat cok kisa,alkolle icsem ara ara dedim durdum kendime,baktim abartmaya baslamisim.

Benim sorunum,aksamlar ile.Hele ki son 4 senedir bu rutin beni cok rahatsiz etmeye basladi.Aksam gec saatte isten geldigimde,hemen tv karsina gecip tutun iciyordum,cogu zaman yaninda bir kadeh sarap.Ben ikisini birbirinden ayiramayanlardanim,alkolun yanina illa ki sigara isteyenlerden.Tutun icmeye basladiginizda,parmaklariniz da sariyor ve discim son ziyaretimde dis kemiklerimden birinin yok oldugunu soyledi,nasil oluyorsa? Evdeki kokusu da cabasi! Ki ben insanlardan sigara kokusu aldigimda cok rahatsiz olan bir insanim?Ben boyle hissediyorsam benim sevdiklerime yaptigim ne peki?

Iste bu sebepler ile bu sefer (umarim) kesinkez ve son kez birakacagim.

Saat su an 4:30.Dun gece 12 olmadan son sigarami sondurdum.Bugun itibari ile aklima geldi arada,hani telefonla konusurken icerdim ya da kahvalti sonrasi. Icmedim,hissettigim ise mutemadiyen aclik su an icin.Findik fistik,cikolata biraz da dunden kalma noodle atistirdim simdilik.Kendimi mumkun oldugunca mesgul tutmaya calisacagim.Sigara aklima geldikce su iciyorum ve ellerimi mesgul tutmak icin birseyler yapmayi dusunuyorum.

Kim bilir bu sefer gercekten ayrilabilirim tutunden,sigaradan.Bu zararli bagimlilik benim icin yillardir hayri olmayan sevgilimden bir turlu ayrilamamak gibi bir sey sanki.Sana kotuluk ettigini bile bile vazgecememek! Bagimlilik tutsagi olmak istemiyorum!!!

Sigara icen insanlardan ve ortamlardan simdilik uzak duracagim,evde sigara ictirmeyecegim.Zaten cok gelenimiz yok,gelen 1 kisi de iciyor😌 Ben sigara icen ile icen,icmeyen insanin yaninda neredeyse hic icmeyen biriyim neredeyse en basindan beri.

Bakalim neler olacak?Bu konuda sanirim daha cok yazacagim neler yasadigimi hatirlamak istiyorum.Hem belki birileri bana ses verir,destek olur,kimisi benimle bu maceraya atilmak isteyebilir?Kim bilir?

Gorecegiz!!!

Hepimize kolayliklar diliyorum.Bu vesile ile daha cok blog yazmaya baslayabilirim💓

Mutlu,huzurlu bir Ekim olsun,her anin tadini cikaralim elimizden geldigince!

2 comments:

  1. Ay, çok ama çok kolay gelsin şekerim. Aslına bakarsan sigaranın her türlü içimi bir bağımlılık bence. Ben de ara ara akşam yemeklerinden sonra yakıyorum bir tane. Ama kendime engel olmazsam bakıyorum bir tane daha yakmışım. Neticede içmemek lazım. Kafana koymuşsan biter bu iş. Benim burnum çok koku alıyor. İçmememin en büyük sebebi bu. Bir sigarada bile insanın eli çok pis kokuyor. Düşün ki ciğerlerimiz ne hale geliyordur.
    Neyse bunlar sevimsiz konular.
    Eminim güzel güzel yürüyüşler yaparken atlatırsın bu işi.
    Çok çok öpüyorum seni.
    :)

    ReplyDelete