24 March, 2020

Corona Gunlerinde ben: Izolasyon'da 1.gun


Selam dostlar.ben de artik izolasyondayim!!! Nasil dilediysem artik son yazimda da yazmistim ya,izolasyondaki insanlara ozeniyorum diye.Buyrun,geldiler bana da.

Sabah saat 5:30 gibi kalkmaya niyetliydim,ise giderim,gitmeden once son gelen bildirileri okurum diye.Uyandim 5'te ama kalkamadim,zaten  yari uyanik bir sekilde biraz yanaraktan donup dolaniyordum bir suredir.Bas agrim korkunctu.Dun is yerinde cok usumustum.

Dun aksam Boris'in konusmasindan sonra,is yerinden daha fazla bildiri geldi,iceri alinan insan sayisi azaltildi,sadece bir giris kullanildi,kasalar arasinda mesafeler ayarlandi falan. Gereksiz  tum magazalar kapatildi hatta Boris biz supermarket calisanlarina ayrica tesekkur etti.

Sabaha kucuk toplanti,insanlar arasinda sosyal mesafe tavsiyesi,irite olmus calisanlar,ufacik bir bogaz kasinti sesine seni bok gibi hissettirenler ile dolu artik is yeri.Herkes paranoyak.


Hal boyle olunca ben de zaten sIkIlmistim is yerinde,is azdi bana sakinlik yaramiyor! Mudurlerden birine dedim, ki korkunc basim agriyor,yuzum yaniyor ama cok usuyorum.Hemen git dedi.Gayet halsizdim, eve geldim kendimi yataga attim,donuyordum,yaniyordum atesim 37.5'tu.Sonra hukumetin corona sayfasina girip bir kac soru cevapladim semtomlarima dair,111'i ara dediler.Aradim hemsire ile konustum,her zamanki islerini yapabiliyormusun diye sordu,simdilik hayir dedim,isten eve gonderildim ve su an icin yataktan cikasim yok. Su an saat neredeyse ogleden sonra 3 burda.Kendimi cok daha iyi hissediyorum,hemsire paracetemol al ve bolca su tuket dedi.Ben de nurofen aldim.su iciyorum her zamanki gibi.Resmen 4 saatte vucutta nasil bir degisiklik oldu ben de anlamadim.Hafif bir oksurugum var ama gicik gibi daha cok.

Hala yataktayim,bugun icin boyle planliyorum ama yarin iyi hissedersem onumuzdeki 7 gun icin iyi planlarim var.Hem belki ne zamandir elimde surunen kitabi da bitirmis olurum.

Hepimize saglikli gunler.

NOT:Noel'deki 3 gunluk molamdan sonra Haziran'a kadar dogru duzgun tatilim yok diye dusunmustum gecenlerde,al sana tatil dedi Corona.Iyi dusunelim,iyi seylere odaklanalim.Onumuzdeki 7 gun icinde blog yazmaya niyetliyim💓💓

12 comments:

  1. çok geçmiş olsun,corona değil umarım bildiğimiz türden bir gribal enfeksiyondur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle oyle Fatma,simdiden gayet iyiyim ama kendimi kapatacagim biraz:)

      Delete
  2. Selam canım 💐
    Geçmiş olsun, geçsin gitsin, sana da dinlenme kalsın.

    ReplyDelete
  3. çok geçmiş olsun. bol bol dinlenin :)

    ReplyDelete
  4. Umarım basit bir soğukalgınlığıdır, öylece geçer gider.Çok geçmiş olsun.

    ReplyDelete
  5. Corona semptomlarinin hafifletilmesi icin sadece paracetamol tavsiye ediliyor. Fransa'da yapilan alistirmalarda ibuprofen in siddeti arttirdigi ve iyilesmeyi uzattigi gozlenmis. Nacizane bilgi vereyim dedim. En kisa zamanda atlatmaniz dilegi ile sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkurler bilgi icin,bizde de nurofen tavsiye edilmedi.Umarim.:)

      Delete