31 March, 2020

Korono Gunlerinde ben;Izolasyonda son gun


Keyifli ogleden sonralari olsun dostlarim.

Izolasyonda 7.gunum,sigarasiz da 7 gun 16 saat 50 dk olmus.Bu sigarasiz gunler nereye kadar devam edecek bilemiyorum,zira yillardir sigarayi birakmada uzmanim ama devam ettirmede cok ama cok zayifim.Sogukalginligi sebebi ile mi canim istemiyor,iste olmadigim icin mi aklima gelmiyor bilemiyorum.Ilerleyen gunlerde bunu gorecegiz.Az once evi supururken 1 ay icmezsem kendime ne odulu alsam diye dusundum acikcasi.En buyuk odul sigara icmemek ve irade gucu halbuki!


Bu iki tarifi uydurmasyon yaptim korona gunlerinde,oylesine,is olsun diye.Yukaridaki rendelenmis 4 orta boy patates ve 1 kucuk sogan.Az yagda teflon tavada kizarttim.Burda hashbrown diye bir kahvaltilik vardir,onun gibi bir sey.Yillar once yapmistim ama tarifini bulamadim o yuzden linki veremeyecegim.Kahvalti ya da salata yanina oglen icin iyi bir secenek olabilir.


Bu da bugdayli mercimek corbasi.Nerden aklima geldiyse.sehriyem yoktu onun yerine taaa asure yaptigim gunlerden kalmis bugdayi kullanayim dedim.Annemin yaptigi domates sosunun yarisini sogan,sarimsak,zencefil biraz da salca ile kavurdum,su ekleyip bugday ve mercimegi katip pisirmeye biraktim.Servis ederken sumak ve pul biber serptim ustune.Cok sevdim,iyi bir degisiklik oldu.

Bir de kirmizi lahana tursusu yaptim dun,bakalim nasil olacak?

Bunun disinda benim canim surekli pancake yemek istiyor,uzerine cikolatali.

Sevgiyle kalin,bana sans dileyin.Kolay gesin gelen gunler!


5 comments:

  1. Korona günlerinde yaratıcılığımız tavan yaptı:) evdeki mevcutlarla ortaya çıkardığımız yemekleri görünce ben de kendime "meğer az maharetli değilmişim ;)" dedim! Her ikisi de çok güzel olmuşa benziyor. Benim favorim buğdaylı mercimek çorbası oldu. Afiyet olsun. Bugünlerde hepimiz motivasyonumuzu yüksek tutmalıyız. Böyle hoşluklar da olmasa, nasıl geçer bu günler :) Şansınız, keyfiniz çok olsun. Gelen günler, kolay gelsin...yağ gibi aksın her şey.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler Esin.Kesinlikle icimizde ne cevherler varmis degil mi?Bana iyi geldi bugunler acikcasi,sikayet edemeyecegim.Sevgiler:)

      Delete
  2. Sibel bak bu fırsat artık tamamiyle bırak sigarayı. corona da ilk risk sıralamasında
    sigara var, sende biliyorsun bunları. hadi şimdi yaştan kurtarıyor sigara
    içen genç kesim ama bunun yaşlılığı da var.
    mercimek dün biz yaptık. ben bazen içine havuçta rendeliyorum, büyük bir
    demir deposu mercimek zaten. kırmızı turşunu da merak ettim. rusya da herkes kırmızı
    pancar turşusu yiyordu demek o soğuk iklimde güç veriyor insana deyip
    dönüşte bende kaç kavanoz yaptırdım anneme. içine ev yapımı biraz sirke de
    koyup içiyorum her gün 1 çay bardağı. tamam kendime
    bakmaya çalışıyrum ama her gün de boğazım yanıyor sanki. benim böyle
    psikosomatik çok hastalığım vardır zaten :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Kirmizi lahana tursumu hemen gidip bir alt ust edeyim,sayende hatirladim.Bak aklima soktun,pancar tursusu da deneyeyim ben,cok severim zaten.Insanlah canim,uzun zzmandir deniyorum zaten bakalim nasil olucak,birakabilceekmiyim.Hatta biraktim! tavrini takilayim artik.Mercimek yemegini yapinca ben de havuc ve renkli dolmalik bider de koyuyorum ve uzerine yogurtla sahane oluyor.:)

      Delete