09 October, 2005

Eksi kremali,cevizli kek:blogun ilk tarifi.fotograsi ayri bir sekilde yayinlanmisti blogda o gunlerde

Eksi Kremali,cevizli kek

Malzemeler:

115 g tereyag
150 g toz seker
3 yumurta,oda sicakliginda
175 g un
1 tatli kasigi karbonat
1 tatli kasigi kabartma tozu
250 ml eksi krema(sour cream)*bunu elimden geldigince Turkce'ye cevirmeye calistim,cunku inanin ki Turkiye'de var mi,varsa ne deniliyo bilemiyorum.Ben bu tur seyler pisirmeyi burda ogrendigim icin.Tadi ve goruntusu yogurt gibi,ama yogurt degil)

uzeri icin:(arasina da koyicagiz bu karisimi)

175 g koyu kahverengi toz seker
2 tatli kasigi tarcin
115 g iyice cekilmis ceviz(ben 200 g kullandim)
50 g tereyagi

yapilisi:

1-oncelikle firini 180 derecede isitalim ve 23 cmlik kare tepsiye yag gecirmeyen kagidi koyarak,kagidimizi hafifce yaglayalim.
2-cevizli karisimi yapmak icin(hem uzeri icin hem de ortasi icin):kahverengi sekeri,cevizi,tarcini parmakuclarimizla ezip,tereyagimizi ekleyelim,ekmek parcaciklari gibi olana kadar ezelim.bir kenarda bekletelim.
3-tereyagni mikserle krema haline getirelim,sekeri karistiralim.
4-teker teker yumurtalari koyalim karisimimiza.iyice butunlessinler.
5-diger taraftan ayri bir kasede unumuzu ve kabartma tozunu+karbonati karistiralim.bu kuru karisima yagli karismi ve eksi kremamizi karistiralim.kulak memesi kivaminda olucak.
6-kekin icinin yarisini tepsiye dokelim uzerine cevizli karisimi ekliyelim,tekrar kekin sade kismini ve en sonunda da yine cevizli karisimi ekleyip,firina koyalim.60-70 dk pisirelim,kahverengilesinceye kadar.

not:isterseniz kekin ic kismini tamamen tepsiye bosaltip,uzerine cevizli karisimi koyabilirsiniz,bu benim aklima cay saatinden sonra geldi,yani neredeyse bittikten sonra.biraz islak gibi oluyor,hem firindan cikar cikmaz hemde bir kac saat sonra cok lezzetli.benim ekibim cok begendi,umarim sizde begenirsiniz.afiyet olsun.

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete