30 October, 2005

NESTEA ICIN FINDIKLI MOZAIK PASTASI TARIFI:)

gecen gun mozaik pastasi yapmistim,ama tarifini belirtmemistim,cunku daha once yayinlanmisti ve ben kimden aldigimi hatirlamasamda,buyuk blog dunyasinda herkesten birseyler aliyorum cunku,yayinlamak istememistim haksizlik ederim belki diye.simdi NESTEA'nin ricasi uzerine ben yaptigim sekilde yaziyorum.umarim hosuna gider Nes'cim,afiyet olsun:)

malzemeler:
1 paket potibor biskuvi
200 g margarin(ben ilkinde tuzsuz,bu seferkinde tuzlu kullandim,tembellikten gitmedim markete)
3 adet yumurta
6 yemek kasigi kakao
6 yemek kasigi pudra sekeri
100 g kadar rondolanmis findik

yapilisi:
margarini eritelim ve ayri bir yerde yumurtalari iyice cirpip icine eriyen margarinimz ekleyelim.iyice karistiralim mikserle,soguyana kadar.uzerine sekeri ve kakaoyu katip,puding kivamina gelinceye kadar cirpalim ve icine findigimizin yarisini ekleyelim, yarisini suslemek icin ayiralim.

ayri kapta biskuvileri kiralim ve pudingimizi ekleyelim iyice birbirlerine yedirip, folyoya sarip,(minik yuvarlak tepsimi kullaniyorum),buzlukta 3 saat kadar bekletelim,servis yapmadan buzdolabina alin isterseniz ya da dondurma gibi donuk isterseniz,sizin damak tadiniza kalmis.ben donuk sevmedigim icin,seklini aldiktan sonra buzdolabinda bekletiyorum her zaman.uzerine findik yada hindistan ceviziyle servis yapin.afiyet olsun nes'cim:)

6 comments:

  1. Yaa yumurta alamıyorum şu kuş gribi yüzünden ve canım öyle çok pasta , börek ,çörek , kek falan yapmak istiyor ki analatmam :) Yumurta alır almaz ilk deneyeceğim mozaik pasta olacak galiba :)
    Ellerine sağlık..
    Sevgilerimle:)

    ReplyDelete
  2. selam cimcime,korkma gripten,korktugun basina gelirmis derler ya,biz cok sik yiyoruz yumurta hala,ama et yemiyoruz nedense.burda diyolar ki,bizim yedigimiz tavuklardan degil,hani ucan goc edenlerden geliyomus,valla ben onlarin yalancisiyim,hayat cok kisa,minik mutluklardan mahrum etmeyelim kendimizi.sevgimle:)

    ReplyDelete
  3. bebeğim ellerine sağlık deniycem hemen :)))) kocaman öpüyorum hayatım

    ReplyDelete
  4. sibel ablacım pastanı yaptım çok lezzetli oldu valla.ben yapıyodum bunu ama hazır puding kullanıyodum.ama burdan herkese tavsiyem harika yapmanızı öneririm.ellerine sağlık ablacım.

    ReplyDelete
  5. sibel ablacım yukardaki anonymous yazan benim çiler.yanlış yollamışım galiba ismim yazmıyo.kendine iyi bak.

    ReplyDelete
  6. sibel abla ben çilerin kardeşi çisil.tariflerin çok güzel ayrıca sayfanda iç açıyo.ablam yapıyo bigüzel biz yiyoruz.özellikle bu yaptığı pasta öncekinden daha lezzetli olmuş.öptüm k.i.b

    ReplyDelete