21 December, 2009


sanirim ben hic bir zaman tart yapamiyacagim:(


bir kac firin daha ekmek yemeliyim belki adam gibi tart yapabilmek icin...

hem de ne hevesle kendime asortik,profesyonel gozuken,oldukca pahali bir tart kalibi almistim...

fotograflari yuklerken,su ustekine gozum ilisti de ,sanki ortasi pismemis gibi duruyor..halbuki yerken oyle degildi,pek severek ve begenerek yemistik...yanina salata ile cok guzel gitmisti.somon ve pirasa iyice kaynasmis,lezzetli bir uyum sergilemisti..


tarifi jus-rol'un paketinden gormus,hemen uygulamak istemistim.. paket hamur zaten ablamdan gelmisti..somonu da sevdigimden hemen denemek istemistim...tat olarak degil de goruntu olarak biraz hayal kirikligi oldu..zaten ben birseye cok heveslenirsem,cok heyecanlanirsam,icimde patlar genelde..



tabani cikan tart kalibimda acikcasi uzdu beni..yagladigim halde,cikartirken yapisti..fotograflarda da gordugunuz uzere,kenarlari kimi yerde oldukca sekilsiz kalmis:(

boyle iste...tarifi vermeye bile gerek duymuyorum acikcasi..

istedim ki,beceriksizligimi de gorun:) hani gurme blogcu degilim ya ben,ilk zamanlardan beri anlatirim ya fiyaskolarimi mutfagimda,bu da onlardan biri...bu da gundelik yasamimin bir parcasi:)

bu aralar cok yiyorum..cokca ekmek...zaten ekmek,peynir zeytin olsa,dunyanin en mutlu insaniyim...yemek alisverisimi bitirdim sayilir,en cok peynir tabagini iple cekiyorum acikcasi cuma gunu icin..

londra kara teslim..yrm saatte yagan kara bu kadar aptalca teslim olan bir avrupa sehri gormedim acikcasi.(hani cok da gormedim zaten de)..yine de koskoca londra'nin dogru durust tutmayan karda,bu kadar hazirliksiz,beceriksiz olmasi,otobuslerin hemen gecikmeye baslamasi sinirlerimi bozuyor acikcasi...iskenceye donuyor guzelim kar...herkes bir sefil,herkes bir mutsuz...bu aralar ingilizler ve ingiltere hakkinda soyleyebilecegim pek bir pozitiflik yok acikcasi...ayagim kasiniyor,baska bir ulkeye tasinmak istiyorum...


bir de kitap okuyamiyorum bu ara..neye baslasam yarim birakiyorum..en son kumral ada mavi tunayi,ikinci okuyusum da olsa cok buyuk bir keyifle okumustum..istiyorum ki,bir kitabin icine duseyim,elimden birakamiyayim..baymasin..karakterlerden biri ben olayim...o kitabi yasayayim...ister macera,ister korku,ister gelirim,ister ask olsun,gezi olsun ama yeni sayfalar beni icine ceksin..onerilerinize acigim...

sevgiyle kalin..mutlu haftalar olsun..


7 comments:

  1. hmm bence o kadarda fena gözükmüyor - ayrica ben bu kadarini yapabilsem yetinirim bile :)

    ReplyDelete
  2. ya ne güzel kar mı var hemen buralar gönder kar yağsın diye cama yapıştım bu arada görüntüler hoş görünüyo :)

    ReplyDelete
  3. ayci'cim istrsen yaparsin canim nden olmasin...tadi guzeldi zaten...

    ceyda'cim ulkedeki rezilligi gorsen sevinemzsin inan ki kara:( ben gelince kar gelcek istanbul'a:)

    ReplyDelete
  4. İşimiz zor. Şekerimiz 350.. Bu kadar nefis ve leziz olduğunu hissettiğim yiyeceklerin resimlerinden yararlanmak daha iyi sanırım. :(

    ReplyDelete
  5. Sahildeki EVimiz-Jane Green:) Biyografi seversen benim gibi tavsiye ederim:)
    Bence tartın kötü gözükmüyor-Ben de tart yapma özürlüyüm:) Sabır denen şey bende pek yok:)Sevgiler...

    ReplyDelete
  6. Selam ozlem'cim...cok tesekkurler...ben bu kitabi bir arkadasima hediye etmistim gecen yaz,aklimdaydi onceden..sonra biraz daha agir seyler okumaya calistim,belki o yuzden bana iyi gelmedi,hani beynim dinlenemedi,icine giremedim..cok saol,hemen yilbasi hediye listeme aldim..sevgiler..

    selam sevgili profosor:)dojajinda olduktan sonra dokunur mi ki boyle bir tart..seker hastaligi zor,babaannemden biliyor,ne diim,kolay gelsin dikkat ederken size..

    ReplyDelete
  7. oldukça güzele benziyor ama..
    ve çekimlerinide çok beğendim

    ReplyDelete