10 September, 2020

Eylul'de mutluluk 9&10


Selam dostlar!!!!! 

Keyifler nasil?

Hayatimin ikinci asuresini yaptim.Ne zaman asure gormeye baslasam benim de yapasim geliyor.Yillar once yapmistim,sonra sirf ben yiyorum, ne gerek var diye biraktim.Bu sene de yapsam mi yapmasam mi diye dusunurken is yerinden bir arkadasima sordum sever misin diye,severim dedi.Tamam dedim en azindan biri ile bile paylassam anlamli hale gelir.Yeliz'e  de ayirdim,belki gelir alirlar.Kismet. Yoksa gunde 3 ogun asure yemem gerekecek dolapta yer acmak icin.

Sekerini iyi ki azaltmisim.Yoksa inanilmaz tatli olurdu ve hic sevmezdim.Sutu de az koydugum ve uzumleri,bademleri sanirim biraz fazla kaynatmis bulundugum icin rengi biraz koyu oldu.Ben sevdim yine de,sonbahar tonlarinda bir asure oldu.Bakalim yorumlar nasil olacak?

Asure yapmamin amaci,kendime usenmemek.Bazen olur olmaz seylere baskasi icin,mesela is icin atlayabiliyorum ama kendime gelince olmasa da olur diyorum.Hem asure yapmak sifalandiriyor bence,onca bereketi bir tencerede gormek,kaynatmak,koklamak,karistirmak,suslemek.

Bir de tencerem de tam ucu ucuna yetti hatta fasulyeyi kattigimda biraz tasirdim😊 Boyle ozel seyler yapmak icin de ekipman gerek ya hu.Oldugu kadar,olani degerlendirmek kiymetli.



Kaselerim buyuk oldugu icin,fincanda servis ettim bir kismini.Bu fikir de @lifenvintage'den IG'de.Iyi de oldu cunku fincan kaseden daha cok😃



Sahane bir kadinla sohpet ettim bugun,oyle iyi geldi ki...Bazi kadinlar resmen sifa...



Bir de turk markete yakin olmayi seviyorum.Sirt cantami doldurmusum,iyi ki daha fazla almamisim yoksa yurume mesafesinde tasinmazdi onca sey.



 Sirinler bu yilki kamplarini yine ayni yere kurmuslar.Dun sabah fark ettim.Iki sonbahardir ayni yerdeler.Acaba zehirli olup olmadiklarini nasil anlayabiliriz?

Bunun disinda hava yine Eylul gibi,Eylul'e yakisan cinsten.Sabah gokyuzu masmavi idi,ogleden sonra bulutlar geldi ama hala gunesli.Hirkasiz cikarsan usursun,hirkana sarilip onunu kapatirsan mutlu olursun havasi.

Benden bu kadar son iki gunumun mutluluklari dostlar.Mars Retrosu bugun baslamis.Bolca sukur,dua,sakinlik sartmis.

Kendinize,sevdiginiz seylere usenmediginiz gunler diliyorum.Sevgiyle kalin💓💓💓

12 comments:

  1. Kızım yapmış, eşime sormuş getireyim mi diye. Eşim de diyet yaptığı için getirme demiş. Şimdi o kadar çok canım çekiyor ki, sizin bu aşureniz de tam üstüne geldi:) Ne o, kahve fincanı mı? Ya bari çay fincanına koysaydınız, o kadarcık azıcık şey tam bir cinayet:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok sekersiniz:) kahve fincani kese mi bu bunyeyi ayol:) evet cay fincani,bir oturus icin tam dozajinda,Keske kiziniz dinlemeyip size bir kase de olsa tadimlik getirseymis:)

      Delete
  2. Bereketin bol olsun arkadaşım, aşure şahane gözüküyor bence ♥ Aşure en sevdiklerimden, azıcık da olsa ben de kaynatacağım inşallah...

    Şirinler gerçekten çok şirinler ama zehirli olup olmadıkları konusunda hiçbir fikrim yok :/

    Kolay gelsin arkadaşım

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selam canim,evet evet kesinlikle kaynat.Asure kaynatmak guzel bir aktivite kanimca:)

      Delete
  3. Aşure çok severim. Ancak evde benden başka kimse yemiyor. Ben de annem yaptıkça kaçırmıyorum. Sunumunuz da şahane olmuş. Bereketli olsun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok tesekkurler Esra.Ahhh anacigima yakin olsaydim ben de kacirmazdim.Tadini cikarin.

      Delete
  4. Ellerinize emeklerinize saglık, takipteyimm banada beklerim :D Bu arada o mantarlar zehirli ve kendilerini Kanlıca mantarına benzetmeye calısmıslar hain çakmalarr :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kanlica mantari ha,harika:) tabii ki gelirim:)

      Delete
  5. mantarları plantsnap vs gibi bitkilerle ilgili görsel arayıcılar var onlardan aratıp zehir olup olmadıklarını ögrenebilirsin app storeda benzeri bir çok uygulama var aman iyi aratın bir şey olmasın birde aşureler öok güzel gözüküyor ama fincandanda kaşıkla yediniz dei aklım buraya takıldı

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hay aklinla bin yasa Seyma,var bende o uygulama aklima kullanmak gelmedi.Tabii ki kasikla yedim:) iyi bir olcu oldu o fincanlar,fazla gelmedi.

      Delete
  6. Yaaa ben daha yiyemedim bu sene! Amma velakin sizden görüp şevke geldim, ben de yapiciiimmm! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yapin Fatis hanim,yapin.Her evde bir kere de olsa asure pismeli bence:) sevgiler...

      Delete