19 November, 2005

kahvalti keyfi



KAHVALTI KEYFI:)
Ben cok ozledim cok cesitli kahvaltilari,hani pazar sabahlari kimi zaman erkenden kalkilan,cmt aksamindan kim kalkip da hazirliycak bu haftaki kahvaltiyi diye tartisma sebebi olan,kimi zaman kuymak kokularina uyandigim,ki mi zaman da bu hafta benden olsun diye zevkle yataktan firladigim,canim aileme supriz yapayim dedigim ozel pazar sabahlari.

Pazar sabahi demek,keyif demek,aileye doymaya calismak demek yogun hafta icinden sonra.Bazen hararetli tartismalara,bazen de sen kahkahalara sahit olmak demek.Hafif baharatli zeytin yaginda minik sosis parcalarini kizartmak,Pelin Pastanesinden zeytinli acma,pogaca almak,"kizim sen de su mayonezi amma cokkk yiyosun"sozlerine,"nappim mayonezsiz gecmez bogazimdan babacim yaa,hem ben hala bu kadar yemege zayifim"demek.Ya da "hanim sende ne zamandir bir kuymak yapmadin bize"leri duymak demek...Sonra da arabaya atlayip,guzel kiyilara,balik restoranlarina seyirmek demek ailenin vazgecilmez uyeleri Halil Abi&Hanim Abla esliginde.

Insan bu kadar ozlem doluyken,her gelen misafirde eski anilari tazelediginden,her firsati degerlendirmeyi kendine borc biliyor inanin ki.Misafirlerimiz varken,ben yine ayni heyecanla kalktim,sevdigim insanlara hizmet benim icin zevktir,bu sabah kahvalti edicez,hem de keyifle diye pek mutlu oldum, cogunlukla Kelly'nin hazirladigi omletleri,tostlari indirdim mideye.Sirf ben mi?Teyze,amca nasil da keyif aldilar.Uzun sohbetler yapildi,kahkahalar atildi yine.Belki bizim usulumuz degildi kahvalti cesitleri ama yine verdigi mutluluk ayniydi.Bizi cok yorduklarini dusundu misafirler sofraya iki fazla tabak koyuyoruz diye,genel gunden daha ozel birseyler yapmaya calisiyoruz diye.Yorulduysak ne olmus,bize sunulan hos sohbetler dunyadaki her yorgunlugu atmaya deger omuzlardan.Maksat muhabbet olsun,muhabbeti paylasicak dostlarimiz hep yanimizda olsun.

Bu kahvaltilarda,peynirli tost,omlet,az yagda kizarmis mantar ve domates var ve firinda kizartilmis sosisler,pek sevilen canim beyaz peynirim,krep(pancake) bol cikulatali.Ben artik sosis yemiyorum, dolayisiyla mayonez de tuketmiyorum sabahlari.Eskiye nazaran biraz kilo aldim belki ama degismeyen Pazarlari,Pazar sabahlarini yeni umutlara,yeni guzelliklere,yeni ufuklara acilan bir yelken olarak gormem...Bir haftayi nasil bitirirseniz,yeni bir haftaya nasil baslarsaniz oyle gelir devami da...Pazar sabahlarinin keyfini surun,kaybolmayin fazla uykularda yogun cmt.gecesinden sonra...

Size iyi Pazarlar,bana en yakinda kavusmalar olsun...sevgimle...

7 comments:

  1. ah aahhh kuymaaakkk... nasil da canimi cektirdin sibel yaa, siz beni sismanlaticaksiniz sonunda :) aksam yaparim artik, gerci benim kuymaam isin ehillerinin yaptiklari gibi olmuyo ama yinede kuymak adi dimi :) ne güzel olmus kalabalik bir kahvalti, muhabbet... walla imrendim, afiyetler olsun, sofralarin hep böyle sen sohbetlerle dolsun dilerim...

    ReplyDelete
  2. gerçekten pek hos bir kahvalti olmus bu..
    tam da uzuuuun haftasonu kahvaltisi yapmak isteyenlere göre.
    insan bütün gün kalkmayabilir o sofradan degil mi?
    tijen

    ReplyDelete
  3. Ellerinize sağlık..Mantara bayılırım ben dee...ama ne yendiğinden çok kimlerle birlikte olunduğu önemli değil mi? (Neyleyim köşküü....neyleyim sarayıı...içindee salınaan yar olmayıncaa)
    Biz de çocukluğumda, İzmir de sıcacıık gevrek,boyoz eşliğinde bol çeşitli maaile kahvaltılar yapılırdı..Mutlaka da rafadan yumurtalar tokuşturulurduu...Aaah ah..Çocukluk!

    ReplyDelete
  4. simdi kizlar,ben bu yorumlara ne yazsam bilemiyorum ki,sagolun vakit ayirip,okuyup,bi de uzerine yorum yaptiginiz icin.boyle seyleri yasamak guzel,paylasmak daha da guzel sizin de bildiginiz uzere:)

    ReplyDelete
  5. Sibosum o kahvaltilariniza bende dahil olmustum bikac sefer solen havasinda edilir kahvaltilar sizde,karasudan biliyorum,hele senin sabah ayse teyzemin yaptigi cilek receliyle konusman gorulmeye degerdi:)cnm ya ama yazdigin yazilar cabucak bitiveriyo biraz daha uzun yazsan;)ertesi gunu iple ceker oldum tariflerinden ve yazilarindan,neyse cok konustumm
    muckkkkka
    ekshilimon

    ReplyDelete
  6. eksi limonum benim,yazarim da ben oyle yazmak icin yazmayi sevmiyorum,iki lafi konusurken bile toparlayamiyorum o zaman inan ki.ben mektup yazarken bile ilhama ihtiyaci olanlardanim:)ben mi konusmusum cilek receliyle,bak ben bunu da hatirlamiyorum ben:)bende ki hafiza baliktakinden de kisa.ee cilekte hafiza yok,baliklarda cokk kisa,ben de ikisinin karisimi olunca,hatirladigima sukredeyim:)sevgimle:)

    ReplyDelete