27 November, 2005

firinda uzeri ispanakli ekmekler

bu tarif icin italyan ciabatte ekmegi tavsiye edilmis,isterseniz fransiz uzun ekmeklerinden de kullanabilirsiniz benim gibi.misafirlerden kalan ekmegi atmak istemedigimden dondurmus ve bu sekilde degerlendirmistim.ispanakla mantarin uyumunu sevenlerdenseniz,degisik bir alternatif olabilir..ben yine vejeteryan ansiklopedimden yararlandim,roz denny,sanki baska kitabim yokmus gibi..severek de yedik.benim ekmeklerim biraz az oldugundan,firin kabimda genis oldugundan,sosu dokunce altlari biraz islakca oldu.yenilmiycek islakliktan ziyade,yumusacikti.bu sizin damak tadiniza kalmis diyecegim yine,yumusak mi kitir mi seversiniz?ben bir dahaki sefere biraz kitirimsi yapicagim:)

malzemeler:
400 g ispanak yapragi
1 adet ciabette ekmegi yada fransiz uzun ekmek
ekmeklerin uzerine surmek icin arzuya gore yag
orjinal tarifte kirmizi sogan diyor bir adet,ben beyaz sogan kullandim
115 g mantar
2 tatli kasigi zeytinyagi
tuz,karabiber
115 g kasar rendesi
3 yumurta
500 ml sut

yapilisi:
ispanaklari islatalim,iyice suzelim ve kalin kalin dograyalim.
ekmekleri ince dograyip,uzerlerine yag surelim, derin ve cok buyuk olmayan kare bir borcami
yaglayalim.
sogani ve mantari hafifce kavuralim,sonra arzuya gore baharat ve ispanaklari ekleyelim..su vericek iyice suzelim.
ispanak karisimini,dizdigimiz ekmeklerin uzerine yayalim.peynirin yarisini ekleyelim.
3 yumurtayi,sutle cirptigimiz:) karisimi ispanaklarimiz uzerine yavasca dokelim.bir kenarda bekletelim bu karisimi ki sutlu karisim iyice yayilsin ekmeklere. bu arada firini 190 derecede isitmaya baslayalim.ben tarifteki tavsiye uzerine firinin alt katina kaynamis sulu tepsi koydum, ben mari usulu,yumusacik ekmekler olsun diye.daha once biberiyeli ekmegi de boyle yapmistim..siz de isterseniz bu sekilde yapabilirsiniz.40-45 dk kadar pisirelim..afiyet olsun,iyi haftalar..

8 comments:

  1. Sevgili sibel! ziyaretin için teşekkürler...
    bu arada yemek nefis gözüküyor, ellerine sağlık!
    BAŞARILAR DİLİYORUM...
    Sevgiyle ve de muhabbetle...
    ŞÜKRAN

    ReplyDelete
  2. sibelcigim ellerine saalik sekerim ;) sogan cok dokunur bana ama yemedende duramam, özelliklede kirmizi sogan balikla ne gider ama be! ya sibel buarada bizi kitap konusunda nezaman sobelicekler :( yetkililere bi duyursan diyorum :) öptüm

    ReplyDelete
  3. Sibelciğim ellerine sağlık nefis mamalar yapmışsın.kutluyorum arkadaşım:)

    ReplyDelete
  4. selam Sibel,
    türk bloglarinda dolasirken senin sayfana da gözüm takildi.Sandwich dükkani sanirim Londra icin idael bir ,cünkü ordakiler artik normal yemek kültürünü biraz unutmus durumda.Birde calisan kesim sayisi yüksek olunce hazir gidalara,sandwich tarzi seylerede talep cok oluyor tabi.

    Umarim biranönce hayalindeki dükkani acarsin,actikdan sonrada lütfen adresni sayfanda yayinla biraz reklamini yapalim senin.
    Menüne beyazpeynir-zeytinezmesi-domtesli ya da kasar-hafifi sote edilmis mantar-ve zeytintaneli sicak sandwicleri almayi unutma.Bunlari yazarken bile azim sulandi , gidip kendime bir tost yapayim bari.
    Viyanadan selamlar

    ReplyDelete
  5. selam cileklerim benim,saolun yorumlariniz icin.sogani bende severim ozellikle balikla rahsancim senin gibi,zaten balik da cekilmez salatasiz sogansiz..valla cok yiyesim var bugunlerde..turkish deligtcim,tesekkurler fikir verdigin icin,hepsini yapicam,herkese hitaben,ki gelsin arkadaslarim ac kalmasinlar:)hee rahsancim galiba bu konu coktan kapandi,bence biz kendi kendimizi ebeliyelim,ben aliskinim zaten:)hatta bugun catidan bazi kitaplarimi bile indirdim..ben bu konuda yazayim sonra seni ve senin tayfayi sobeliyeyim,galiba sirf biz kaldik:)sarilirim..

    ReplyDelete
  6. sibeel, negüzel olmus göz kirpan cilekli kizin :) ayrica sanada benziyo, cok tatli walla, öptümm

    ReplyDelete
  7. senin blogdan gordum de eksik kalmiym dedim:)karakterimi yansitmasam eksik kalirim..cidden benziyo,zaten o amacla yaptim,daha once de msn de yapmistim ama kayboldu bilg cokunce:)gorusuruz satirlarda sekercim

    ReplyDelete
  8. I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! »

    ReplyDelete