30 November, 2005

renkli mufinler( fairy cakes)
bana kizmayin simdi cok zararli,kalorili bir tarif yaziyorum diye..napayim hayat sadece dietlerden,saglikli yemeklerden ibaret degil,bu yanini da yansitmak lazim..:)hele ki bu uzun kis gecelerinde,icimizi isiticak kahvenin, cayin yaninda,boyle gozumuzu aydinlatan tarifler de hos gelir bence,arada odullendirelim kendimizi..
Kelosh'um cok sever boyle zararli seyleri,ne zamandir yalvariyodu yap,yap diye,herkese birsey yapiyorsun,banada banada..eee daha fazla erteleyemedim artik..yapimi cok kolay bir tarif,ozellikle ben portakalli kek tarifi ararken,teyzem bulamazken,bu kek az da olsa yetisti imdadima.ben yine bunu dergilerden birinden kesip yapistirmistim tarif defterime,ama hangi dergi bilemiyorum..artik unutmadan kaynak adlarini da yazmaliyim kestigim tariflere.
malzemeler:
125 g oda sicakliginda tereyag,125 g toz seker,2 orta boy yumurta,rendelenmis yarim limon kabugu ve yarim portakal kabugu rendesi(ben sadece portakal kabugu kullandim),125 g un,1 paket(500 g)pudra sekeri(royal icing sugar),tatli renklendiricileri,susleri
yapilisi:firini 190 derecede onceden isitalim.12 adet muffin kagitlarini yerlestirelim tepsiye.seker ve tereyagini kremalastiralim.yumurtayi,portakal kabuklarini ve unu ekleyip karistiralim ve muffin kagitlarina bosaltalim.15-20 dk pisirelim.
diger tarafta pudra sekerinin yarisini bir kaba dokup 2 yemek kasigi su ekleyin,daha sonra da kalan pudra sekerini dokup 2 yemek kasigi daha su ekleyip cirpin.(bendeniz tabii ilk seferde doktum pudra sekerini 6- 7 yemekkasigi kadar da su ile cirptim,yumusayana kadar)
bu beyaz sekerinizi sectiginiz renklere gore bolun kaselere ,benim iki rengim vardi,renklerinizi ekleyin bir kac kapak olarak.bu arada bu seker karisimi bu olcuye gore 12 tane kekin uzerine fazla geldi,bende fazlaca doktum,biraz tasti,birazi da cope gitti ne yazikki.isterseniz siz yarim paket kullanin.karisimi keklerin uzerine surdukten sonra susleyin:)afiyet olsun.
not:ne zamandir belirtmek istiyordum ki burda bir kac cesit un var,sade un,kendi kendine kabaran un,guclu ekmek unu vs gibi.gecen gun sibelin kahvesinde sokeunun sayfasi ile karsilasinca bi bakkim dedim ama bulamadim.baska markalarda var mi bilemiyorum,varsa bu kekde kendi kendine kabaran unu kullandim,o yuzden de kabartma tozu kullanmadim..

7 comments:

  1. sevgili sibel, ellerine saglik :) iade-i ziyaret yapayim dedim yeni arkadasima :) super gorunuyorlar vallahi...ben yine gelirim, bol bol gorursun benim yorumlarimi burada artik :) sevgiler. zeynep

    ReplyDelete
  2. bu arada ben zeynepinyeri.com zeynepim :)

    ReplyDelete
  3. tamam zeynep,zevkle beklerim arkadasim,hatta link alirim ben seni ki gelis yolum kisa olsun sana:)

    ReplyDelete
  4. selam ipekcim,cakinlasinca cok bugumu oluyorlar da beceremiyorum..bi de ben ayin guzeli olayindan pek anlamadigim icin dedim katilmayayim:)

    ReplyDelete
  5. canim afiyet olsun,umarim yapar da begenirsin:)

    ReplyDelete
  6. merhaba sibella:))
    sitene ilk defa giriyorum ve geçen gün aklıma benimde muffinleri renk renk yapmak gelmişti ama sizler bende önce davrnamışssınız harika olmuş...
    ellerinize sağlık ve üzerlerindeki kardan adamlar harika....
    sevgiler...

    ReplyDelete